Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ Barcelona are un nou preşedinte! Joan Laporta a câştigat detaşat alegerile | VIDEO cu bucuria noului şef de pe Camp Nou

ULTIMA ORĂ Barcelona are un nou preşedinte! Joan Laporta a câştigat detaşat alegerile | VIDEO cu bucuria noului şef de pe Camp Nou

FC Barcelona

Comentarii

Joan Laporta este noul preşedinte al Barcelonei

UPDATE 23:30 Joan Laporta este noul preşedinte al Barcelonei! Potrivit primelor rezultate, fostul preşedinte are un avans de 20% şi revine în funcţia de şef de Camp Nou

 

 


UPDATE 21:00 Primele sondaje indică o victorie a lui Joan Laporta. Acesta ar fi adunat 58% din voturi, fiind urmat de Victor Font cu 31% şi de Freixa cu 9.3%.


Secţiile de votare s-au deschis, duminică, la ora locală 09.00, pentru alegerea noului preşedinte al FC Barcelona, ​​la sediul clubului de la Stadionul Camp Nou, dar şi la Girona, Tarragona, Tortosa, Lleida şi în Andorra, informează AFP.

"Este timpul. Ziua alegerilor începe. În următoarele 12 ore, suporterii-acţionari vor alege noul <guvern> al clubului Barca, până în 2026", a anunţat clubul catalan pe site-ul său, duminică dimineaţă.

Alegătorii au de ales între trei candidaţi, fostul preşedinte Joan Laporta, care este marele favorit conform presei catalane, Toni Freixa şi Victor Font.

Dintre cei 110.290 de socios, conform numărului anunţat de club, 87.479 sunt aşteptaţi în secţiile de votare. Restul de 22.811 de socios au cerut să voteze prin poştă, pentru prima dată în istoria grupării.

Este, de asemenea, pentru prima dată când alegerile pentru conducerea clubului nu se desfăşoară într-un singur loc, la Camp Nou, ci în şase, răspândite în Catalonia şi Andorra.

Iată toţi candidaţii la preşedinţia clubului FC Barcelona. Cine este favorit

Joan Laporta, fostul preşedinte al clubului între 2003 şi 2010 este marele favorit al alegerilor, el având susţinerea unor nume grele în istoria catalanilor (printre care şi Carles Puyol), dar şi a foarte multor suporteri. Laporta a condus Barcelona până din 2003 până în 2010, apoi i-a lăsat locul lui Sandro Rosell. Apoi, Laporta a fost învins de Josep Maria Bartomeu în 2015.

Victor Font este omul care şi-a declarat primul, public, candidatura la preşedinţia clubului.  A anunţat că va veni la cârma catalanilor alături de Xavi Hernandez ca antrenor, un detaliu care îi atrage un capital important de simpatie. Dacă nu va candida Laporta, Font este considerat de presă marele favorit. Omul de afaceri Victor Font este CEO şi membru în Consiliul de Administraţie al grupului Delta Partners. El este licenţiat în ştiinţă şi are un master la ESADE la Barcelona, precum şi un certificat de program în management internaţional de la Universitatea Georgetown, Washington DC. Font este vorbitor de catalană, spaniolă, engleză şi portugheză şi are un nivel bun, conversaţional, în franceză. El nu a ezitat să lanseze un mesaj clar antimadridista: "Eu sunt fericit când Real Madrid este eliminată din Liga Campionilor. Cele trei UCL câştigate la rând au fost o dramă pentru mine" a mai spus Victor Font. Recent, candidatul la preşedinţia Barcelonei nu s-a ferit să vorbească despre transferuri: "Messi mai are mult de jucat, dar nimeni nu îl poate înlocui. Avem jucători buni care vin din spate, aşa cum sunt Puig sau de Jong. Neymar? Pentru mine este în primii 5 din lume, dar eu nu l-aş aduce înapoi. Ca iubitor al fotbalului, da, îmi place Mbappe" a mai spus Victor Font.

Toni Freixa este candidatul cu cele mai mici şanse la câştigarea unui mandat de preşedinte al Barcelonei.

Afla mai multe despre: joan laportabarcelonaalegeri barcelona 

viewscnt
Articole similare