Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULTIMA ORĂ | Omul care i-a transferat pe Chipciu şi Stanciu la Anderlecht a fost dat afară

ULTIMA ORĂ | Omul care i-a transferat pe Chipciu şi Stanciu la Anderlecht a fost dat afară

Campionate

Comentarii

Noul patron al lui Anderlecht a decis să înceteze colaborarea cu managerul sportiv Herman Van Holsbeeck, cel care a insistat pentru transferurile lui Alex Chipciu şi Nicolae Stanciu. Campioana Belgiei a refuzat să precizeze motivele.

Herman Van Holsbeeck a plecat de la Anderlecht, club pentru care a lucrat din 2003. Campioana Belgiei are un nou patron, care a decis însă să renunţe la serviciile managerului de 63 de ani. Anunţul a fost postat pe site-ul oficial şi comunicatul lasă de înţeles că despărţirea n-a fost în termeni amiabili: ”Consiliul de Administraţie a decis să unanimitate să pună capăt colaborării cu managerul sportiv Herman Van Holsbeeck. Clubul se abţine de la orice alt comentariu”

În locul său a fost numit Luc Devroe, cel care a mai lucrat la FC Brugge, Sint-Niklase şi Oostende. Herman Van Holsbeeck lucra de la Anderlecht încă din 2003 şi, de-a lungul timpului, a reuşit mai multe transferuri interesante.

În acelaşi timp, a adus şi câţiva jucători care n-au confirmat ulterior. În plus, Herman Van Holsbeeck a fost acuzat în repetate rânduri că a contribuit la deteriorarea situaţiei financiare a clubului. În 2013, Sport/Foot Magazine a publicat un material în care se arăta că Anderlecht se baza pe un buget de 40 de milioane de euro, dar 60% din bani reprezentau salariile - vinovat fiind Van Holsbeeck.



Van Holsbeeck a fost cel care a insistat şi pentru transferurile lui Alex Chipciu şi Nicolae Stanciu. Ultimul a costat 9,8 milioane de euro, cel mai scump transfer din istoria lui Anderlecht. Ulterior, internaţionalul român a avut probleme de adaptare şi a fost vândut în iarnă la Sparta Praga. De altfel, noul patron al lui Anderlecht i-a reproşat că a renunţat prea uşor la unii jucători din ofensivă, printre care şi la Nicolae Stanciu.

Afla mai multe despre: alex chipciunicolae stanciuanderlechtherman van holsbeeck 

viewscnt
Articole similare