Experiențe împreună.
You are here:

ULTIMA ORĂ | Răzvan Burleanu, prima reacţie după "cazul Colţescu" de la PSG - Başakşehir! Preşedintele FRF i-a sunat pe Colţescu şi Haţegan: "UEFA a demarat o anchetă!"

ULTIMA ORĂ | Răzvan Burleanu, prima reacţie după "cazul Colţescu" de la PSG - Başakşehir! Preşedintele FRF i-a sunat pe Colţescu şi Haţegan: "UEFA a demarat o anchetă!"

FRF

Comentarii

Răzvan Burleanu a vorbit public, joi, pentru prima dată despre "cazul Colţescu" de la meciul PSG - Başakşehir. Preşedintele FRF a spus că aşteapta ca UEFA să termine ancheta în curs şi apoi se va lua o decizie în ceea ce-l priveşte pe arbitrul român.

Burleanu i-a sunat pe Colţescu şi Haţegan pentru a afla şi poziţia lor în tot acest scandal şi a anunţat că Ovidiu Haţegan nu va fi afectat, pe plan intern, de orice decizie va lua UEFA. Şeful de la Casa Fotbalului a spus că au apărut elemente noi pe masa UEFA în ceea ce priveşte cele întâmplate pe Parc des Princes.

"Au apărut elemente noi, de aceea nu am apărut în spaţiul public. Contextul este unul destul de fluid. UEFA a demarat o anchetă pentru a descifra toate detaliile şi întregul context, prin urmare nu ne rămâne decât să aşteptăm concluzia. Vă informez pe această cale am luat decizia de a lua UEFA în ceea priveşte acuzaţiile de rasism pentru delegaţia turcă şi în ceea ce-l priveşte pe Sebastian Colţescu. Până la o sentinţă din partea UEFA, brigada din România trebuie să se bucure de prezumpţia de nevinovăţie. Poziţia noastră, a FRF, rămâne aceeaşi, una bazată pe principii şi valori.

Am vorbit şi cu Haţegan, şi cu Sebastian Colţescu. A fost o discuţie privată în care am vrut să aflu şi poziţia lor. Ceea ce pot să vă spun este că din informaţiile transmise de ei sunt şi cele care au apărut în spaţiul public. Am sesizat UEFA să deschidă o altă anchetă pentru a investiga ce s-a întâmplat până la acel incident.

(n.r - Ce riscă Sebastian Colţescu pe plan intern?) Nu ştim în momentul de faţă, dar aşteptăm să se finalizeze această anchetă. Apoi, bineînţeles vom vedea ce paşi vom urma. Este exclus ca Haţegan să fie afectat. În presa franceză se vorbeşte despre militantismul lui Demba Ba, deci nu cred că imaginea arbitrajului românesc va fi afectată", a spus Răzvan Burleanu.

"Cazul Colţescu" de la meciul PSG - Başakşehir

Meciul PSG - Başakşehir a fost marcat de un incident neplăcut care a avut în prim plan brigada română de arbitri, condusă de Ovidiu Haţegan. Partida s-a oprit în minutul 15, după ce, în urma protestelor, al 4-lea oficial - Sebastian Colţescu -, l-a identificat pe Pierre Webo drept "ăla negru" pentru a fi eliminat de pe bancă de centralul Haţegan. De aici şi până l-a un scandal monstru n-a fost mult, după ce Webo a înţeles cuvântul negru ca pe o insultă rasistă, iar spiritele s-au încins. În cele din urmă, partida a fost amânată cu o zi, iar PSG a câştigat cu 5-1.

viewscnt
Articole similare