Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ULUITOR | N-a fost suficient de bun pentru fotbalul românesc, dar i-a impresionat pe cei de la PSG şi Everton

ULUITOR | N-a fost suficient de bun pentru fotbalul românesc, dar i-a impresionat pe cei de la PSG şi Evertongalerie foto
Comentarii

Puţină lume şi-l aduce aminte pe Alexander Nyarko. Mijlocaşul a fost în trecere prin fotbalul românesc, unde s-a lovit de un refuz categoric.

Strania poveste a lui Alex Nyarko, ghanezul refuzat de fotbalul românesc. S-a transferat în Premier League pentru 6 milioane de euro!!

Numele său poate că pare necunoscut iubitorilor fotbalului din România. Nyarko este însă o personalitate în ţara sa natală.

În 1994, Alexander Nyarko ajungea la Sportul Studenţesc. Crescut de Asante Kotoko, fotbalistul ghanez a ajuns în România la mijlocul anilor 90, dar nu a bifat niciun meci oficial pentru gruparea din Regie. În acea vreme, la Sportul jucau tinerii Bogdan Andone, Gabriel Caramarin, Petre Marin, Cristi Petre, Răzvan Lucescu sau Marius Şumudică.

A fost achiziţionat de FC Basel, club pentru care debuta în 1995. După două sezoane cu 55 de meciuri bifate în tricoul elveţienilor, Nyarko a plecat în Germania, unde a semnat cu Karslruher. A jucat un singur sezon, cu 22 de meciuri şi un gol marcat.

În 1998, Nyarko s-a ransferat la Lens. A jucat constant şi aici, timp de două sezoane şi i-a convins pe cei de la Everton să plătească 6 milioane de euro pentru el! La gruparea de pe Goodison Park, fostul jucător din Regie a făcut parte dintr-o linie de mijloc uluitoare formată din el, Paul Gascoigne, Thomas Gravesen şi Stephen Hughes. Pentru titularizare, Alex s-a bătut cu Darren Anderton, Tim Sherwood sau Oyvind Leonhardsen. A părăsit ”caramelele” în urma unui conflict ciudat. Un fan a intrat pe teren ca să-l conteste şi şi-a oferit tricoul de pe el, considerând că Nyarko nu are suficientă valoare pentru a juca la Everton.

Patru ani a stat Alex în Anglia, perioadă în care a fost împrumutat pentru două sezoane la Monaco şi PSG. În 2005 a semnat cu IK Start din Norvegia, iar cariera şi-a încheiat-o în Elveţia, la Yverdon. 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: alex nyarkopsg 

viewscnt
Articole similare