Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un antrenor din Bundesliga, dat afară pentru comentarii cu tente xenofobe şi homofobe! ”O manifestare a declinului moral”

Un antrenor din Bundesliga, dat afară pentru comentarii cu tente xenofobe şi homofobe! ”O manifestare a declinului moral”

Fotbal

Comentarii

Zsolt Petry, antrenor de portari la Hertha Berlin, a fost demis în cursul zilei de marţi, la doar 24 de ore în urma unui interviu acordat în ţara sa natală. Maghiarul a făcut câteva comentarii controversate despre comunitatea LGBT şi imigranţi, iar clubul a decis că acesta nu poate continua în rolul său.

Zsolt Petry a oferit un interviu presei maghiare, în care a discutat despre decizia conaţionalului său, Peter Gulasci, titular în poarta Ungariei, de a susţine drepturile comunităţii LGBT.

Acesta l-a criticat pe ”goalkeeper-ul” lui Leipzig şi a afirmat că un fotbalist trebuie să îşi vadă de joc şi să nu comenteze asupra altor subiecte.

Apoi, acesta a mai spus că Europa este un continent creştin şi a acuzat imigranţii că îl degradează moral.

Un antrenor din Bundesliga, dat afară pentru comentarii cu tente xenofobe şi homofobe

”Ca atlet, m-aş concentra pe fotbal în locul lui şi nu aş mai comenta public problemele socio-politice. Nu ştiu ce l-a motivat pe Peter să apere drepturile persoanelor LGBT. În locul lui, nu aş fi făcut acele comentarii. Nu înţeleg cum Europa poate să se scufunde moral atât de adânc.

Politica imigrării, pentru mine, este o manifestare a declinului moral. Europa e un continent creştin. Sunt nedoritor să stau să urmăresc degradarea morală care cuprinde continentul. Dacă nu crezi că imigratul e bun pentru că Europa a fost invadată de o mulţime de criminali, atunci eşti rasist”, a spus Petry în interviul acordat.

În urma comentarilor acestuia, Hertha Berlin l-a demis şi a eliberat un comunicat de presă, prin care informa că echipa nu susţine spusele maghiarului

”Hertha BSC a semnat Înţelegerea de Diversitate pentru companii nemţeşti şi promovează activ valori precum diversitatea şi toleranţa, pentru că aceste principii sunt importante pentru noi. Comentariile făcut de Zsolt Petry, ca un angajat al clubului în mediul public, nu respectă acele valori”, a informat clubul.

Astfel, acesta a fost dat afară şi linşat public pentru comentariile făcute. După concediere, Petry a făcut o ultimă declaraţie, spunând că a fost o plăcere să lucreze pentru formaţia berlineză.

”Mi-a făcut plăcere să lucrez pentru Hertha BSC şi respect decizia echipei. Urez întreg clubului numai bine în viitor”, a încheiat antrenorul maghiar.

Articol postat de: Radu Secoşan

Afla mai multe despre: zsolt petryscandal bundesligascandal rasismhertha berlin 

viewscnt
Articole similare