Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fost jucător din Liga 1 a câştigat Campionatul European de fotbal pe plajă! Ce a făcut România

Un fost jucător din Liga 1 a câştigat Campionatul European de fotbal pe plajă! Ce a făcut România galerie foto

Fotbal

Comentarii

A plecat din România în urmă cu 10 ani şi între timp chiar s-a retras din fotbalul profesionist pentru a se concentra pe cel de pe plajă, iar acum are în palmares Campionatul Mondial şi European în acest sport.

Elinton Andrade, în vârstă de 40 de ani, a fost titular în naţionala Portugaliei care a câştigat Campionatul European la fotbal pe plajă, după o victorie, 4-2, cu Rusia. Fostul portar de la Rapid nu este la prima performanţă de acest gen, el mai are în palmares un Campionat European, în 2016, dar şi pe cel Mondial, în 2015. 

  • În acest moment, Portugalia domină fotbalul european. Lusitanii au câştigat Campionatul European, Liga Naţiunilor, Campionatul European la fotbal pe plaja şi Campionatul European la futsal. 

Andrade s-a lăsat de fotbalul profesionist în 2015, iar de atunci s-a dedicat celui pe plajă, unde a evoluat pentru mai multe formaţii, precum Fluminense, BSC Kristall, Botafogo sau Flamengo, pentru care joacă în prezent. 

Doi ani a jucat portarul la Rapid, câştigând Supercupa României în 2007. În 2009 el a fost vândut la Olympique Marseille. 

România a terminat pe locul trei din Divizia B, după ce a învins Grecia la loviturile de departajare. În timpul regulamentar, scorul a fost 2-2. Astfel, România a ratat promovarea în Divizia A. 

Afla mai multe despre: elinton andradeportugaliafotbal pe plaja 

viewscnt
Articole similare