Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fotbalist cu peste 100 de prezenţe în naţionala României şochează: "Mă simt jumătate ucrainean, şi chiar mai mult"

Un fotbalist cu peste 100 de prezenţe în naţionala României şochează: "Mă simt jumătate ucrainean, şi chiar mai mult"

Fotbal

Comentarii

Fostul internaţional român, Răzvan Raţ, a declarat în presa din Ucraina că se simte mai mult ucrainean decât român.

Fostul fundaş stânga, Răzvan Raţ a jucat pentru formaţia ucraineană Şahtior Doneţk timp de 10 ani, între 2003 şi 2013, şi a rămas extrem de ataşat de ceea ce se întămplă cu fosta sa formaţie.

În cadrul unui interviu online, oferit ucrainienilor, Răzvan Raţ, care este este însurat cu o ucraineancă, Iulia, s-a declarat încântat de fanii petrecuţi la Şahtior şi se simte jumătate ucrainian, ba chiar mai mult. Poate a fost doar o declaraţie amabilă, oferită jurnaliştilor ucraineni. Sau poate nu. În aceste vremuri de pandemie, Răzvan se află la Bucureşti, alături de familia sa.

"Acest club a devenit viaţa mea. Acum sunt jumătate ucrainean, ba chiar mai mult. Şi acest lucru se datorează <<minerilor>>. Succesele mele sunt şi succesele echipei. Mă uit mereu la meciurile celor de la Şahtior. Mă voi bucura dacă se vor califica mai departe în Europa League. Au învins 2-1 pe Wolfsburg, în deplasare, au avut şi un penalty refuzat. Părerea mea este că are prima şansă. Nu ştiu în ce condiţii vor fi jucătorii după carantină, dar cred că vor merge mai departe", a declarat Răzvan Raţ. pentru Big Football.

Un fotbalist cu peste 100 de prezenţe în naţionala României şochează: "Mă simt jumătate ucrainean, şi chiar mai mult"

Răzvan Raţ are 113 meciuri pentru naţionala de fotbal a României, fiind al patru cel mai selecţionat fotbalist român din istorie, după Dorinel Munteanu (134), Gheorghe Hagi (124) ş Gheorghe Popescu (115) . A înscris două goluri, ambele în victorii ale tricolorilor în partide amicale, 5-1 cu Germania şi 1-0 cu Elveţia.

Şapte titluri de campion, cinci Cupe, trei Supercupe şi o Cupă UEFA cu Şahtior a câştigat Răzvan Raţ. În plus, are o Cupă şi o SuperCupă a României cu Rapid Bucureşti.

De asemenea, Raţ a mai evoluat pentru FCM Bacău, West Ham United, Rayo Vallcano, PAOK Salonic şi Poli Timişoara. S-a retras din activitate în 2018.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare