Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fotbalist din "Generaţia de Aur" a fost dorit de Real Madrid, AC Milan şi Manchester United. "Nu regret că nu s-au concretizat. Eram fericit"

Un fotbalist din "Generaţia de Aur" a fost dorit de Real Madrid, AC Milan şi Manchester United. "Nu regret că nu s-au concretizat. Eram fericit"galerie foto

Fotbal

Comentarii

Multă lume îl consideră ca fiind unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti pe care i-a avut vreodată România. Imediat după Campionatul Mondial din Franţa 1998, "Cobra" Adrian Ilie a avut oferte concrete de la două dintre cele mai valoroase formaţii ale Europei, Real Madrid şi Manchester United.

Invitat în cadrul emisiunii Replay de la TVR, Adrian Ilie s-a declarat mulţumit de evoluţia pe care a avut-o cariera sa, chiar dacă specialiştii consideră că măsura talentului său era mult mai mare decât ceea ce a reuşit. S-a retras din fotbal la doar 31 de ani, iar pentru echipa naţională a României a avut doar 55 de meciuri jucate, fiind pe un modest loc 35, la egaltiate cu Gabriel Torje, Ioan Sabău şi Miodrag Belodedic. Cu toate acestea, poate un singur lucru ar schimba în cariera sa.

"Dacă ar fi să schimb ceva din cariera mea, ar fi să semnez contractul cu Valencia pe încă doi ani. Eram puţin afectat emoţional şi am refuzat. S-au comportat un pic ciudat cu mine. Ne băteam la titlu, însă în ultimele trei meciuri m-a lăsat în afara lotului. Aveam şi oferte din Italia, chiar şi de la Milan, unde era Fatih Terim, şi credeam că acolo voi pleca. Acolo s-a rupt ceva. Trebuia să semnez", a declarat Adrian Ilie, la emisiunea Replay.

Adrian Ilie a jucat la Valencia în perioada 1997-2002. Primele două sezoane au fost excelente, cu 12, respectiv 10 goluri marcate în La Liga. sezoanele 2000/2001 şi 2001/2002 au fost marcate de accidentări grave, care l-au şi privat de o finală a Ligii Campionilor pierdută de echipa sa. "Cobra" a plecat de la Valencia cu un titlu de campion, o Cupă a Spaniei, o Supercupă a Spaniei şi o Cupă UEFA Intertoto. După experienţa la Valencia, Ilie a mai jucat un sezon la Alaves, un sezon la Beşiktaş şi încă unul la Zurich, în 2004/2005, când s-a şi retras.

Anul 1998 a fost cel mai bun din cariera sa. A avut un sezon fantastic la Valencia, cu echipa României a atins faza optimilor de finală, după o prestaţie strălucitoare în grupe şi a câştigat titlul de cel mai bun fotbalist al României. Tot în acel an, ar fi putut ajunge la două dintre cele mai galonate formaţii din istoria fotbalului, Real Madrid şi Manchester United.

"Imediat după Campionatul Mondial din 1998, am avut oferte de la Real Madrid şi Manchester United. Eram subcontract cu Valencia. Nici nu s-au gândit o secundă să mă dea. Eram declarat netransferabil. Preşedintele Pedro Cortes, cel care lucrează acum la Federaţia Spaniolă de Fotbal, mi-a spus să nu îmi fac vreun gând, că nu mă lasă. Dar nu regret asta. Eram fericit. Mai mult regret că nu am semnat cu Valencia", a mai declarat Adrian Ilie.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare