Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un fotbalist român îşi vede fiul în tricoul altei reprezentative. "Nimeni nu ştie ce se va întâmpla în viaţă"

Un fotbalist român îşi vede fiul în tricoul altei reprezentative. "Nimeni nu ştie ce se va întâmpla în viaţă"galerie foto

Stranieri

Comentarii

Fundaşul român Adrian Scarlatache (33 de ani), legitimat la formaţi azeră Zira, a declarat că şi-ar vedea fiul în tricoul ţării în care activează, dacă acesta va decide să se facă fotbalist.

Adrian Scarlatache a ajuns în Azerbaijan în 2011, împrumutat de Dinamo la Khazar Lankaran. Din acel moment, exceptând scurte momente în care a revenit în România, la Dinamo şi Astra, fotbalistul a fost strâns legat de această ţără, fie că a fost legitimat la Lankaran, Keşla sau Zira.

În tot acest timp, fiul său a apucat să se nască pe teritoriul Azerbaijanului, aşa că este eligibil pentru a primi cetăţenia azeră. De altfel, şi Scarlatache şi-ar fi dorit să reprezinte naţionala Azerbaijanului, însă pentru asta, ar fi trebuit să renunţe la cetăţenia română, lucru deloc la îndemână.

"Este foarte dificil să obţii cetăţenia azeră. Mai întâi ar trebui să renunţ la cea română. Dar fiul meu poate deveni cetăţean al acestei ţări, deoarece s-a născut la Baku. Nimeni nu ştie ce va întâmpla în viaţă. Poate, în viitor, va juca el pentru naţionala Azerbaijanului, dacă va alege să se facă fotbalist", a declarat Scarlatache, pentru azerisport.com.

Adrian Scarlatache este legitimat la Zira din 2018. În actualul sezon, formaţia sa se află pe locul 5, cu 23 de puncte, la 7 în spatele locului 3, cel care asigură prezenţa în preliminariile Europa League, ocupat de Keşla.

Adrian Scarlatache a bifat prezenţe pentru naţionalele U17, U19 şi U21 ale României, iar pentru Dinamo, club reprezentativ în cariera sa, a jucat 99 de meciuri, marcând 3 goluri şi oferint 3 pase de gol.

  • 250.000 de euro este cota de piaţă a fotbalistului român, conform Transfermarkt.de.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare