Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un jucător de la Dinamo a vorbit în presa din Croaţia despre FCSB: ”Hajduk are şanse mari să se califice!” Ce jucători l-au impresionat

Un jucător de la Dinamo a vorbit în presa din Croaţia despre FCSB: ”Hajduk are şanse mari să se califice!” Ce jucători l-au impresionat
Comentarii

Ivan Pesic, atacant la Dinamo, a analizat pentru presa din Croaţia punctele forte şi slăbiciunile FCSB-ului, înaintea meciului cu Hajduk, programat joi, de la 21:45.

Hajduk Split este adversara FCSB-ului în turul III al Europa League. Prima manşă se juca în Croaţia, joi, de la 21:45. Croaţii au încercat să afle ce şanse are Hajduk să treacă de FCSB şi l-au sunat pe Ivan Pesic - fost jucător la Hajduk Split, care în prezent joacă pentru Dinamo Bucureşti.

Jurnaliştii de la jutarnji.hr şi-au început materialul cu o înţepătură pentru FCSB: ”Steaua, pardon, FCSB a început în forţă sezonul, dar fosta campioană a Europei are, de asemnea, puncte slabe”, scriu cei de la jutarnji.hr. Mai departe, au încercat să scoată cât mai multe informaţii de la Ivan Pesic.

Atacantul de 26 de ani s-a format la Hajduk, echipă de care a aparţinut până în ianuarie 2018, când a semnat cu Dinamo. Pesic a întâlnit FCSB în etapa a doua, meci terminat 3-3 şi dezvăluie primele puncte slabe ael vicecampioanei: ”Noi am jucat agresiv. Steaua are o echipă tânără, nu le place să fie loviţi, nu suportă jocul agresiv [...] Fundaşii revin greu în apărare şi asta facilitează jocul pe contraatac, unde Hajduk ar putea fi foarte periculoasă. Noi puteam să marcăm al patrulea gol, am avut o ocazie mare în prelungiri”.

De asemenea, Pesic este de părere că va fi un avantaj pentru Hajduk dacă Teixeira va juca ”aripă” stânga: ”Teixeira, din Portugalia, a jucat împotriva aripii noastre de pe stânga. El este un jucător bun, mai ales pe atac, dar are deja o vârstă. El revine pe apărare, dar jocul său este semiactiv. Dacă va juca, este o bună şansă pentru Juranovic (n.r. fundaşul dreapta de la Hajduk) să domine pe acea parte [...] Steaua este o echipă bună, dar nu atât de bună. Au învins cu 4-0 pe Poli Iaşi, dar Iaşi a avut o cădere. Dacă Hajduk nu primeşte gol pe Poljud (n.r. stadionul pe care joacă Hajduk), are mari şanse să se califice”.

La punctele tari, Pesic i-a trecut pe Gnohere şi Moruţan: ”Gnohere nu este rapid, este mai lent decât Nizic, dar este puternic. Şi el nu ratează. Îl au şi pe Moruţan, un tânăr foarte bun, care a marcat cu Rudar şi Iaşi. Este o mare speranţă, un număr ”10””.

Ivan Pesic demonstrează că este conectat la situaţia din fotbalul românesc şi a explicat motivul pentru care atmosfera din retur, de pe Arena Naţională, nu va fi de speriat: ”Steaua are cei mai mulţi fani din România, dar... Când am jucat derby-ul au venit 26-27.000 de fani, dar vreo 6.000 au fost suporteri. Ceilalţi au fost spectatori care au venit doar pentru că era derby. Au şi fani foarte înverşunaţi, îşi spun ”ultraşi”, dar ei susţin clubul CSA Steaua, care aparţine de armată şi care joacă în liga a patra. Au jucat recent derby-ul cu Rapid cu 36.000 de suporteri în tribune. În liga a patra. Doar România are două Steaua, două Craiova... Este un lucru care nu se va întâmpla la noi (n.r. în Croaţia). Dacă cineva va încerca să facă asta cu Hajduk, fanii ar răsturna ţara cu susul în jos (n.r. râde)”.

Afla mai multe despre: ivan pesiccroatiahajduk splitdinamofcsb 

viewscnt
Articole similare