Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un nou scandal în gimnastică! Celebra antrenoare a primit opt ani de suspendare după ce a maltratat sportive

Un nou scandal în gimnastică! Celebra antrenoare a primit opt ani de suspendare după ce a maltratat sportivegalerie foto

Gimnastică

Comentarii

Una dintre cele mai prestigioase antrenoare de gimnastică din SUA, Maggie Haney, a fost aspru pedepsită pentru tratamentul la care le-a supus pe elevele sale de-a lungul anilor.

Maggie Haney este o antrenoare americană de gimnastică, ocupând funcţia de antrenor principal la MG Elite Gymnastics, Inc din Monmouth Junction, New Jersey. Femeia a devenit cunoscută după ce le-a antrenat pe campioana olimpică din 2016, Laurie Hernandez, şi pe campioana mondială din 2018, Riley McCusker.

Gimnastica din SUA, din nou în centrul unui scandal

În urmă cu o săptămână, imaginea sa a fost pusă la pământ. Celebra antrenoare a fost suspendată pentru opt ani, după ce s-a dovedit că a abuzat verbal şi a maltratat gimnaste de-a lungul anilor. Decizia a fost luată după ce a fost chemată să dea explicaţii la U.S.A. Gymnastics, conform nytimes.com.

Oficialii care conduc gimnastica din SUA au luat în calcul, în privinţa suspendării, şi acuzaţiile de punere în pericol a integrităţii gimnastelor, după ce Maggie Haney le-a forţat să se antreneze, deşi acestea erau accidentate.

GALERIE FOTO CU MAGGIE HANEY

Sursa citată susţine că Maggie Haney a antrenat cel puţin o gimnastă din echipa naţională de junioare şi de senioare din 2013 până în prezent.

Cel puţin şase familii au depus acuzaţii împotriva antrenoarei.

Gimnastica din SUA trece prin al doilea scandal de proporţii din ultimii ani. Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat în 2018 la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de victime, majoritatea gimnaste. În acelaşi an, federaţia de gimnastică a intrat în faliment, în urma cererilor de despăgubiri din partea sutelor de victime ale abuzurilor sexuale

GALERIE FOTO CU MAGGIE HANEY

 Galerie foto

Afla mai multe despre: maggie haney 

viewscnt
Articole similare