Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Un ”playmaker” pe placul lui Gică Hagi! Topul celor mai buni pasatori U23 din lume

Un ”playmaker” pe placul lui Gică Hagi! Topul celor mai buni pasatori U23 din lume

Fotbal

Comentarii

Cu siguranţă şi Gică Hagi şi-ar dori la Farul un ”playmaker” (n.r. - coordonator de joc) de calibru, aşa cum este jucătorul ce conduce topul celor mai buni pasatori decisivi U23 din lume.

Rolul de ”playmaker” este unul tot mai rară în fotbalul, deoarece jocul a progresat, iar jucătorii de acest tip au primit noi indicaţii. Automat, caracteristicile sunt puţin mai diferite acum, faţă de ce se întâmpla acum 20-30 de ani.

Florian Wirtz, lider la pase decisive

Este şi cazul mijlocaşului Florian Wirtz (20 de ani) de la Bayer Leverkusen - cel care a trecut peste blestemul accidentărilor şi a avut un an 2023 foarte bun, în care s-a dovedit a fi cel mai altruist jucător U23 din lume, la nivelul campionatelor importante ale lumii - cu 20 de pase decisive.

Florian Wirtz este un jucător foarte disciplinat din punct de vedere tactic, ce simt extraordinar jocul. Ştie când să coboare la pasă, când să atace culoarul şi când să iniţieze faze prin care să-şi scoată adversarii din joc. În acelaşi timp, are grijă să-şi ajute colegii de la mijloc, când aceştia rămân descoperiţi.

De asemenea, Wirtz poate lua oricând locul jucătorilor din benzi, deoarece are o tehnică în regim de viteză foarte bună. De asemenea, are curaj şi un simţ al porţii foarte dezvoltat. În plus, este ajutat de faptul că are punctul de greutate jos şi îi permite să stea foarte bine pe picioare.

Este un ”advanced playmaker”, cum le place englezilor să spună, dar care nu se mulţumeşte cu atât: joacă ”inside forward (n.r. - atacant lateral)” sau ”winger” (n.r. - aripă) fără probleme, atunci când antrenorul său, Xabi Alonso, îi cere.

  • Un fotbalist de care ar fi avut nevoie şi Gică Hagi, ”boss-ul” de la Constanţa, cunoscut pentru afinitatea pe care o are pentru ”decari”. Wirtz este exact pe placul său.
  • Însă, este imposibil de transferat la Farul, deoarece cota sa de piaţă este de 100.000.000 de euro, conform transfermarkt.de.

În topul celor mai buni pasatori U23 din lume, curios se mai găsesc încă trei jucători de la Bayer Leverkusen, Jeremie Frimpong  - 18 şi Victor Boniface şi Amine Adli - 14, ceea ce subliniază forţa ofensivă arătată de Lever în acest an 2023, sub bagheta lui Xabi Alonso.

 

Afla mai multe despre: florian wirtzleverkusentop u23 

viewscnt
Articole similare