Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Unde a ajuns să joace Andrei Ionescu, deşi are doar 29 de ani: ”Mi s-a părut o ofertă interesantă”

Unde a ajuns să joace Andrei Ionescu, deşi are doar 29 de ani: ”Mi s-a părut o ofertă interesantă”

Stranieri

Comentarii

Andrei Ionescu, jucător considerat la un moment dat o mare speranţă a fotbalului românesc, joacă în prezent în campionatul Indiei, la Aizawl FC. Mijlocaşul de 29 de ani se declară încântat de alegerea făcută.

În 2008, FCSB i-a plătit Craiovei nu mai puţin de 800.000 de euro în schimbul lui Andrei Ionescu, cel care atunci era numit ”Micul Balaci”. Avea aproape 19 ani şi era unul dintre cei mai talentanţi jucători din Liga 1. A fost însă transferul de la care a început declinul. Ionescu n-a reuşit să se adapteze la FCSB şi în 2012 a fost lăsat să plece liber de contract.

Şi-a încercat ulterior norocul la Royal Antwerp, Ferencvaros, Naft Al-Janoob, FC Eindhoven, ASIL Lysi şi FC Voluntari, dar n-a mai atins niciodată forma pe care a avut-o la Universitatea Craiova. Din vară, Ionescu joacă în campionatul Indiei, la Aizawl FC şi spune că a făcut o alegere bună:

”Am ajuns printr-o agenţie de impresariat cu care eram în contact încă din perioada în care jucam în Olanda, la FC Eindhoven. Mi s-a părut o ofertă interesantă. Nu mi-a luat foarte mult timp, pentru că aveam o idee despre ceea ce înseamnă India! Am fost în vacanţa acum 3 ani aici şi mi-a plăcut ce am găsit. De aceea, m-a bucurat oferta. India este o ţară cu totul specială. Indienii sunt foarte primitori si deschişi! Suntem o echipă în adevăratul sens al cuvântului, cu obiective comune. Întotdeauna am susţinut unitatea grupului, deci, în consecinţă, mă înţeleg cu toţi la fel de bine”, a declarat Andrei Ionescu pentru afan.ro.



Ionescu recunoaşte însă că fotbalul din India nu este foarte dezvoltat, în ciuda investiţiilor făcute în ultimii ani: ”India e o ţara frumoasă, dar în domeniul fotbalistic mai sunt multe de făcut. Există o diferenţă între nivelul fotbalului indian si nivelul fotbalului european, făcută în special de infrastructură, investiţii şi organizare. Aici trebuie investit în stadioane, terenuri, condiţii de pregătire şi, nu în ultimul rând, în calitatea şi mentalitatea tinerilor jucători indieni”.

Afla mai multe despre: andrei ionescuaizawl fcfcsb 

viewscnt
Articole similare