Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Universitatea Craiova, totul pentru titlu! Revenire de senzaţie în Bănie. Fanii sunt în culmea fericirii

Universitatea Craiova, totul pentru titlu! Revenire de senzaţie în Bănie. Fanii sunt în culmea fericiriigalerie foto
Comentarii

Universitatea Craiova îşi bazează speranţele la cucerirea titlului pe revenirea lui Elvir Koljic, super atacantul care s-a accidentat în luna octombrie.

Koljic revine în februarie la Universitatea Craiova. Prezenţa sa pare vitală pentru olteni în lupta pentru titlu

Din playoff, Universitatea Craiova va conta din nou pe serviciile lui Elvir Koljic. Cel mai bun marcator al oltenilor este aşteptat de fani cu braţele deschise. Pe reţelele de socializare, vârful bosniac a primit extrem de multe mesaje de încurajare în această perioadă, majoritatea fanilor craioveni considerând că absenţa sa din teren se vede atât în jocul echipei lui Papură, cât şi în clasament.

Victima unei intrări dure a fundaşului de la Poli Iaşi, Ovidiu Mihalache, pe 2 octombrie, în minutul 34 al meciului cu Poli Iaşi (1-0), Koljic a suferit o fractură de peroneu, puţin deasupra gleznei. Iar potrivit doctorilor, el va fi recuperat complet în februarie 2021, astfel că juveţii vor putea conta din nou pe serviciile sale în play-off-ul actualei ediţii de campionat. Practic, în mai puţin de două luni, Koljic ar urma să fie apt de joc, ceea ce pentru olteni pare echivalent cu un nou transfer.

Cotat la 2 milioane de euro, Koljic marcase de şase ori în primele şase meciuri jucate în Liga 1 în actuala stagiune, astfel că durerea fanilor din Bănie pare cumva firească.

De ce este atât de important Koljic pentru formaţia alb-albastră? De când a semnat cu Universitatea, Koljic a marcat 26 de goluri în 46 de meciuri şi a oferit şapte pase decisive de gol. Vârful oltenilor a marcat atât cu FCSB, cât şi cu CFR Cluj, principalele contra candidate la titlu ale Craiovei. În playoff-ul stagiunii trecute, Elvir a marcat patru goluri şi a pasat de două ori decisiv. În playoff-ul stagiunii 2018-2019, el s-a accidentat după ce marcase în chiar primul meci cu Astra Giurgiu golul victoriei. Craiova a suferit apoi cinci înfrângeri şi a mai bifat doar două victorii din cele opt meciuri disputate. După ce le câştigase pe primele două cu Elvir Koljic în teren.

Craiova l-a transferat între timp pe Ivan Mamut, dar atacantul croat nu a impresionat încă în Bănie, cel puţin nu la acelaşi nivel cu Elvir Koljic. Nici Andrei Ivan nu se află într-o formă prea bună, în timp ce Alexandru Tudorie pare mai degrabă varianta de backup a oricărui titular.

Pavel Badea: ”Koljic reprezintă foarte mult pentru noi”

Universitatea Craiova a terminat anul pe locul secund în Liga 1, la două puncte în spatele liderului FCSB, şi la un punct în faţa CFR-ului. Totuşi, oltenii au clacat în meciurile decisive, în acest sezon, dar şi pe finalul sezonului 2019-2020.

Pavel Badea susţine că cel mult două transferuri la U Craiova ar întări echipa şi cere o constanţă în privinţa rezultatelor: "Am lăsat impresia că suntem mari cu cei mici şi mici cu cei mari. Nu am reuşit să îndeplinim obiectivele, pentru că în momentele importante nu ne-am ridicat la înălţimea aşteptărilor. Dacă vorbim per total, anul 2020 ne-a creat o stare de tensiune. Meciurile directe cu echipele care sunt în bătaie directă pentru câştigarea campionatului, în speţă FCSB şi CFR, au dus la rezultate care nu ne-au dat satisfacţie” a explicat Pavel Badea, preşedintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

El a remarcat importanţa lui Elvir Koljic pentru formaţia antrenată de Corneliu Papură: ”Koljic pentru noi reprezintă foarte mult. Unul sau doi jucători, dacă vor fi transferaţi în această pauză competiţională pentru a ridica gradul de concurenţă în cadrul echipei, pot duce către un rezultat pozitiv. Ne lipseşte în primul rând, din punctul meu de vedere, consecvenţa rezultatelor", a mai declarat Pavel Badea. 

Afla mai multe despre: elvir koljicuniversitatea craiova 

viewscnt
Articole similare