Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Unul dintre cei mai buni străini care a jucat în România se destăinuie: ”La CFR am câştigat tot. Dar nu îmi plăcea fotbalul pe care îl jucam”

Unul dintre cei mai buni străini care a jucat în România se destăinuie: ”La CFR am câştigat tot. Dar nu îmi plăcea fotbalul pe care îl jucam”galerie foto

Superliga

Comentarii

A jucat la CFR Cluj între 2008 şi 2012 şi este considerat unul dintre cei mai buni stranieri pe care o echipă din Liga 1 i-a adus în România.

Numele său este Sixto Raimundo Peralta Salso, un fost internaţional de tineret argentinian, care în prezent are 39 de ani şi a spus adio carierei de fotbalist profesionist.

Până să ajungă la CFR Cluj în 2008, argentinianul a evoluat pentru echipe puternice din fotbalul mondial, precum Internazionale Milano sau River Plate, astfel că sosirea sa în fotbalul românesc a surprins. Chiar înainte să ajungă în Gruia, Peralta evoluase un sezon pentru River, una dintre cele mai titrate echipe din fotbalul sud-american şi actuala deţinătoare a Copei Libertadores.

Într-un interviu acordat cotidianului Cronica, Peralta a vorbit astăzi inclusiv despre perioada petrecută în România: ”Nu ştiu dacă la Tigres m-am simţit cel mai bine, dar cu siguranţă mi-a plăcut şi m-am simţit comod. În România spre exemplu am câştigat 8 trofee şi sunt jucătorul cu cele mai multe din istoria clubului. Dar, deşi câştigam pe bandă rulantă nu mă simţeam puternic. Am fost titular, dar nu era tipul de fotbal care îmi plăcea. Nu era la fel de bine ca la Tigres, cel puţin din punct de vedere al fotbalului. Am stat aproape 5 ani şi am câştigat însă totul, am evoluat în Champions League şi în Europa League. A fost o perioada bună” a explicat Peralta.

La River Plate, înainte să ajungă în România, Sixto Peralta a lucrat sub comanda actualului antrenor de la Ateletico Madrid, Diego Simeone. Fostul mijlocaş argentinian a explicat şi cum a ajuns până la urmă în ţara noastră: ”Când a venit mi-a zis că va conta pe mine. Dar aveam nevoie de o ieşire. Am discutat cu el. Puteam merge la Colo Colo unde antrenor era Claudio Borghi sau în România. În Chile oferta era pentru un singur an, în România aveam ofertă pe 3 ani şi jumătate. Apoi, diferenţa financiară era foarte importantă de asemenea. Am discutat cu soţia mea şi am decis că e cel mai bine pentru noi, chiar dacă Felipe, fiul meu avea doar 9 luni” a mai declarat Sixto Peralta.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: sixto peraltacfr cluj 

viewscnt
Articole similare