Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Unul dintre cei mai buni străini din Liga 1 spune "DA" naţionalei României! Fotbalistul aşteaptă prima convocare: "Stranierii sunt naturalizaţi dacă aduc plus valoare"

Unul dintre cei mai buni străini din Liga 1 spune "DA" naţionalei României! Fotbalistul aşteaptă prima convocare: "Stranierii sunt naturalizaţi dacă aduc plus valoare"
Comentarii

Un nou străin din Liga 1 a anunţat că e dispus să joace pentru naţionala României. La doar 26 de ani, Filip Mrzljak ar putea reprezenta o soluţie pentru mijlocul terenului în naţionala României, iar acesta a recunoscut că ar accepta o eventuală propunere.

Filip Mrzljak, noul român din naţionala României?

Croatul are aproape cinci ani petrecuţi în România şi, deşi a jucat la naţionalele mici ale ţării natale, ar fi dispus să renunţe la actuala cetăţenie pentru a juca sub tricolor: ”Am fost întrebat dacă mi-ar plăcea să-mi iau cetăţenia română. La ora asta, există doi atacanţi străini despre care se spune că ar putea fi convocaţi la echipa naţională a României. Dar românii sunt naţionalişti. Până la urmă, renunţă la străini. Merg pe mâna localnicilor, naturalizează jucători doar dacă aceştia aduc plus valoare”, a declarat Filip Mrzljak pentru sportske.jutarnji.hr.

Fotbalistul lui Dinamo ar accepta pe loc o eventuală propunere: ”Cred că aş accepta. În România mi-au oferit o şansă, în Croaţia nu am reuşit să mă impun. Dacă aş fi convocat şi aş evolua contra Croaţiei, aş da totul ca să câştig. Vorbesc limba română, nu mă gândesc să mă întorc în Croaţia”, a adăugat mijlocaşul. 

Mrzljak a vorbit şi despre problemele fotbaliştilor care vin la lot fără meciuri în picioare de la echipele de club: ”Românii suferă din cauza asta. Jucătorii români nu prea se mai descurcă la cluburile puternice. Sunt relaxaţi, după meciuri ies la bere... Iubesc viaţa”, a spus croatul.

În schimb, croatul a evidenţiat regula U21 şi a făcut o legătură între aceasta şi semifinala de la EURO 2019 U21: ”Regula aceasta i-a ajutat pe puşti să ajungă în semifinalele Europeanului U21, din Italia. Din păcate, lucrurile sunt mai rele la echipa de seniori”, a mai spus Mrzljak. 

Mrzljak nu a câştigat niciun trofeu în România, dar a avut evoluţii apreciate la: Pandurii, Astra şi Dinamo. 

Afla mai multe despre: mirel radoifilip mrzljakromaniafotbalist naturalizatnationala romaniei 

viewscnt
Articole similare