Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UPDATE | Auf Wiedersehen, Hansi Flick! ”Panzerele” au rămas fără selecţioner

UPDATE | Auf Wiedersehen, Hansi Flick! ”Panzerele” au rămas fără selecţioner
Comentarii

Germania nu mai bate pe nimeni, iar Hansi Flick a fost demis!

Hansi Flick a fost demis!

UPDATE | Hansi Flick a fost demis din funcţia de selecţioner al Germaniei. Interimatul va fi asigurat de către fostul mare internaţional german Rudi Voller.


Ştirea iniţială

Nemţii au fost umiliţi pe teren propriu de Japonia, scor 1-4, într-o partidă ce putea fi revanşa Germaniei pentru eliminarea de la Campionatul Mondial din Qatar. La Wolfsburg, pe Volswagen Arena, oaspeţii au deschis scorul în minutul 11, prin Junya Ito, atacantul lui Reims. Gazdele au replicat repede, Leroy Sane egalând în minutul 19, însă Japonia a amuţit tribunele preluând din nou conducerea. De această dată a marcat atacantul lui Feyenoord, Ayase Ueda, în minutul 22 şi la pauză formaţia asiatică a intrat în avantaj, 2-1.

În repriza secundă ambele echipe au efectuat mai multe schimbări, iar selecţionerul japonez Hajime Moriyasu a fost extrem de inspirat. Finalul de meci a aparţinut Japoniei, care a mai înscris de două ori, prin doi jucători intraţi în repriza secundă: Takuma Asano (min. 90) şi Ao Tanaka (min. 90+2). Pasele de gol la ambele reuşite nipone au fost oferite de Takefusa Kubo, intrat şi el în partea a doua a meciului. Pentru Germania este a treia înfrângere consecutivă şi a patra suferită în acest an.â

Presa din Germania îi cere demisia lui Hansi Flick!

Nici jurnaliştii nemţi nu mai au răbdare cu selecţionerul. ”Demisia de urgenţă!”, a notat cotidianul Bild, pe prima pagină.

”Doar patru victorii în ultimele 17 meciuri şi o eliminare ruşinoasă la Mondialul din Qatar. Hansi Flick este cel mai slab selecţioner din istorie. Ajunge, domnule Flick! Cum este posibil să fi ajuns la punctul în care să ne bucurăm că am pierdut doar un meci amical cu Japonia? Flick a experimentat cum este să distrugi totul în acest an şi le-a luat jucătorilor încrederea de sine. Din fericire suntem calificaţi automat la EURO din postura de gazde, altfel, probabil nu am fi ajuns acolo”, a scris Bild.

"Mă îndoiesc că flick mai poate continua. vom fi gazde la euro şi acolo nu se poate întâmpla aşa ceva", a spus Lothar Matthaus, Campion Mondial cu Germania în 1990.

Flick nu se predă

”Cred în continuare că sunt omul potrivit pentru a fi selecţionerul Germaniei. Dar ştiu şi că fotbalul e dinamic. Aşa că nu pot prezice ce se va întâmpla. Eu şi staff-ul meu facem totul să pregătim lotul în maniera perfectă”, a spus Flick după meci, citat de Fabrizio Romano.

Printre posibilii înlocuitori ai lui Hansi Flick se numără Jurgen Klopp, Julian Nagelsmann şi Matthias Sammer. Germania mai are de jucat patru meciuri amicale până la EURO 2024. Primul va fi împotriva vicecampioanei Mondiale Franţa, pe 12 septembrie, la Dortmund. 

 

Afla mai multe despre: germaniahansi flickrudi voller 

viewscnt
Articole similare