Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

UPDATE | Consilierii locali au votat: încă 10 milioane de euro pentru Stadionul ”Gheorghe Hagi”. Proiectul merge înainte

UPDATE | Consilierii locali au votat: încă 10 milioane de euro pentru Stadionul ”Gheorghe Hagi”. Proiectul merge înainte

Fotbal

Comentarii

Veste bună pentru iubitorii sportului constăţean: proiectul construirii noului Stadion ”Gheorghe Hagi” merge înainte!

UPDATE 15:00 | Consilierii locali constănţeni au votat proiectul în unanimitate, luni, iar construcţia Stadionului ”Gheorghe Hagi” îşi desfăşoară cursul firesc în continuare, conform focuspress.ro.

Aşadar, vor fi atribuiţi încă 57 de milioane de lei - 10 milioane de euro, iar întregul proiect se va ridica la 90 de milioane de euro.


Ştirea iniţială

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a solicitat o Municipalităţii din Constanţa alocarea a 57 de milioane de lei, altfel construcţia stadionului ar urma să fie întârziată.

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a înaintat o adresă către Primăria Constanţa, prin care solicită alocarea a peste 57 de milioane de lei, TVA inclus (10 milioane de euro), din bugetul local, în urma creşterii preţurilor de la momentul întocmirii Studiului de fezabilitate până în prezent, a anunţat focuspress.ro.

Construirea stadionului ”Gheorghe Hagi”, în pericol!

Dacă nu se vor găsi cele 57 de milioane de lei, Comisia de evaluare a achiziţiei pentru construirea stadionului ar urma să anuleze întreaga procedură de atribuire a proiectului, din lipsa fondurilor.

Aşadar, costul total al construirii noului stadion ”Gheorghe Hagi” va ajunge la 90 de milioane de euro, faţă de cele 80 de milioane de euro preconizate.

Această creştere a preţului ofertat este datorat modului de calcul al valorii investiţiei la faza studiu de fezabilitate, prin raportarea la investiţii similare, investiţii ce au fost finalizate la momentul întocmirii documentaţiei şi nu au prins majorările preţurilor începând cu februarie 2022, iar oferta a fost întocmită având la bază cantităţi de lucrări şi preţuri aferente, actualizate la data prezentă.

Aşadar, este justificabilă creşterea de până la 14,53% a valorii iniţial estimate, ca o consecinţă directă a creşterilor de preţuri ale materialelor de construcţii, a utilajelor şi a carburanţilor, cu rata inflaţiei stabilită de Institutul Naţional de Statistică pentru perioada august 2022 – mai 2023.

Majorarea preţului materiilor prime, materialelor de construcţii, echipamentelor, dotărilor, utilajelor, energiei, combustibilului etc., precum şi perturbările majore înregistrate în aprovizionare, în contextul crizei mondiale în domeniu şi al conflictului aflat în imediata apropiere a graniţelor României, se circumscriu condiţiilor excepţionale enunţate mai sus şi ar fi afectat, în aceeaşi măsură, orice operator economic care ar fi fost declarat câştigător.

Învederăm că, în situaţia în care nu există posibilitatea disponibilizării de fonduri suplimentare sau fondurile disponibilizate sunt insuficiente pentru realizarea obiectivului de investiţii, comisia de evaluare este obligată să anuleze procedura de atribuire”, se anunţă în motivaţia Companiei Naţionale de Investiţii, conform sursei citate.

Două asocieri de firme sunt interesate de construirea Stadionului „Gheorghe Hagi“ din Constanţa, în valoare de aproximativ 90 de milioane de euro.

Favorită este Erbaşu SA, care s-a ocupat şi de construirea stadioanelor Steaua şi Rapid, din Bucureşti. Cea de-a doua firma este din Bacău, SSAB-AG SA, care este interesată şi de construirea noului stadion din Timişoara.

Afla mai multe despre: constantacnigica hagigheorghe hagistadion 

viewscnt
Articole similare