Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Vă gândiţi că Astra poate fi eliminată din competiţie?". Bogdan Mara, reacţie dinspre club: "Îl bate pe unul, îl bagă în puşcărie şi tu suspenzi clubul?"

"Vă gândiţi că Astra poate fi eliminată din competiţie?". Bogdan Mara, reacţie dinspre club: "Îl bate pe unul, îl bagă în puşcărie şi tu suspenzi clubul?"

Astra Giurgiu

Comentarii

Directorul sportiv al Astrei, Bogdan Mara, a oferit ultimele informaţii dinspre club referitor la situaţia celor trei fotbalişti suspendaţi, din cauza scandalului de dopaj.

Bogdan Mara, despre situaţia de la Astra după suspendarea celor trei jucători

Agenţia Mondială Antidoping a venit cu sentinţele în cazul scandalului de dopaj de la Astra Giurgiu. La finalul anului trecut, Alex Ioniţă, Kehinde Fatai şi Takayuki Seto, au urmat un tratament interzis prin care şi-au îmbunătăţit condiţia fizică. Cei 3 jucători au fost apoi suspendaţi provizoriu de ANAD.

Astra riscă să fie exclusă din Liga 1, conform articolul 62 din Legea antidoping, alineatul 2, care specifică: „În situaţia în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiţi vinovaţi de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiţiei, pe lângă sancţiunile aplicate individual sportivilor implicaţi, va sancţiona echipa respectivă cu descalificarea şi pierderea punctelor". 

"Clubul nu a fost parte în acest proces, în această judecată. Clubul nu are nicio vină în ceea ce au făcut cei trei jucători individual. Nu am fost citaţi absolut deloc în această problemă, deci nu avem nimic de spus. Din ce am înţeles de la avocaţii jucătorilor, se va face apel, se va judeca în continuare şi vom vedea. Momentan noi trebuie să ne vedem de fotbal şi de meciurile pe care le avem. V-am spus, ne aşteaptă o dublă grea cu Dinamo şi un playout pe care ne dorim să îl câştigăm, să ne luptăm pentru un loc de cupe europene. 

(n.r. - Nu vă gândiţi că Astra poate fi eliminată din competiţie?) Nu, nu ne stă în cap aşa ceva, pentru că Astra nu a făcut absolut nimic rău. Repet, clubul Astra nu a avut absolut nimic de-a face. A fost un act individual al unor jucători. E ca şi cum, nu ştiu, sunt multe exemple, aduci un jucător, îl bate pe unul, îl bagă în puşcărie şi tu suspenzi clubul? Sunt lucruri individuale. Una e ce se întâmplă în club... Din moment ce clubul nostru nu a făcut nimic şi nu a luat parte la aceste lucruri, nu are de ce să fie suspendat. Nu merită să se ajungă aşa de departe, nu sunt ei criminalii din fotbalul românesc sau din sportul românesc. Chiar nu a fost ceva atât de grav să se facă atâta tam-tam. Sper să îşi revină, pentru că au nevoie de fotbal. 

Viitor incert la Astra pentru Ioniţă, Seto şi Fatai

Oficialul Astrei nu a putut oferi un răspuns un privinţa viitorului celor trei fotbalişti suspendaţi: "Nu pot să spun asta, nu ştiu nimic. V-am mai spus, din septembrie noi nu mai ştim nimic de ei, nu au nicio legătură cu clubul nostru, vom vedea ce va fi mai departe. Nu putem spune că e un sezon ratat. A fost un sezon început foarte greu şi foarte prost, într-adevăr. Apoi o perioadă cu schimbări de antrenori. Ştiţi foarte bine ce s-a întâmplat, perioada aceea de o lună şi jumătate în care nu am avut antrenor, am aşteptat să punem pe cineva şi nu s-a concretizat. După venirea lui Eugen Neagoe şi a jucătorilor noi, lucrurile au început să meargă destul de bine. Am recuperat un avantaj destul de mare pe care îl aveam faţă de celelalte echipe şi pas cu pas am reuşit să adunăm puncte şi, de ce nu să mergem mai departe şi în Cupa României. Un loc în finală mereu este un lucru important. Ne dorim foarte mult să ajungem acolo şi să o câştigăm", a mai spus Bogdan Mara. 

 

Afla mai multe despre: bogdan maraastrasetofataiionitadopaj astra 

viewscnt
Articole similare