Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Va sărbători calificarea la Jocurile Olimpice cu şampanie în Turnul Eiffel! "Chiar cred că se poate face un film după viaţa mea"

Va sărbători calificarea la Jocurile Olimpice cu şampanie în Turnul Eiffel! "Chiar cred că se poate face un film după viaţa mea"galerie foto

Sporturi

Comentarii

Medic de profesie, Antoanela Manac este în „cărţi” pentru participarea la competiţia de la Paris

Triatlonul românesc traversează o perioadă foarte bună, având doi sportivi în lupta directă pentru calificarea la Jocurile Olimpice: Felix Duchampt şi Antoanela Manac. 

Cea mai valoroasă triatlonistă româncă a ultimilor ani, Antoanela este foarte bine clasată în clasamentul mondial, cel pe baza căruia se acordă biletele de calificare directă la Jocurile Olimpice. După ce în 2021 a fost prima sub linia calificatelor, acum ea e decisă să nu mai păţească acest lucru. 

„Acum 15 ani nu făceam triatlon, făceam doar înot, practic am plecat de la zero şi acum mă lupt pentru calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor. În acest moment dacă s-ar închide lista de calificări aş fi la Tokyo, la Paris, scuze. Am rămas cu Tokyo pentru că a fost un pic de şoc în 2021 din cauza pandemiei pentru că eram pe listă şi nu am reuşit să ajung acolo cu o săptămână înainte am fost prima în afara listei, dar la Paris îmi doresc foarte mult să mă calific şi pentru asta muncesc în continuare”, a declarat Antoanela Manac, campioana H3RO Mamaia, pentru Sportsnet.ro

Chiar dacă până la momentul calificării mai este, ea ştie deja cum va sărbători.  

„Mie îmi place ca lucrurile să se întâmple mai întâi şi apoi să mă bucur, deci aştept să se întâmple şi după aia să închin un pahar de şampanie la Turneul Eiffel în Paris”, a adăugat Antoanela Manac, campioană H3RO Mamaia.. 

Originară din Constanţa, Antoanela a fost încurajată pe traseul de la Hero România de familie, prieteni şi... căţel. Campioană şi în această ediţie a concursului, ea spune că în fiecare an abia aşteaptă să concureze la Mamaia.  

„Am avut cea mai tare susţinere. Şi mai ales concurenţii îmi pare foarte bine că ne-am încurajat pe traseu şi e una din competiţiile de suflet a mea şi a concurenţilor care revin aici an de an şi mai ales că suntem la ediţia aniversară, cea de 15 ani a H3ro Mamaia. Şi căţelul, şi familia, toţi au venit aici să mă susţină şi le mulţumesc pentru asta", a adăugat sportiva. 

Chiar dacă adoră să concureze la H3RO Mamaia, Anto recunoaşte că cel mai frumos loc unde a terminat un triatlon a fost în Australia.  

„Mi-ar plăcea să concurez undeva să fie cald. Sau în Mexic, că acolo pluteşti şi e şi mai uşor să dai din braţe. Până acum cel mai frumos loc în care am participat şi am concurat a fost la Campionatul Mondial din Australia, unde aş dori să mă reîntorc”, mai spune Antoanela Manac.

Fostă înotătoare, Antoanela recunoaşte că, dacă ar putea, ar inversa ordinea probelor, astfel încât să poată termina în forţă, cu înotul! 

  • „Cred că aş începe cu alergarea, pentru că acolo de obicei este cel mai greu, după care bicicleta şi la final înotul” – Antoanela Manac, campioană H3RO Mamaia. 

„Se poate face un film despre viaţa mea” 

Chiar dacă ordinea probelor nu este cea preferată de ea, Antoanela nu ar renunţa niciodată la acest sport, pe care îl consideră cel mai frumos din lume. 

„Triatlonul este cel mai frumos sport din punctul meu de vedere, dar este şi cel mai greu. Ştiu că pare uşor, dar să te antrenezi pentru trei sporturi şi trei discipline e foarte greu şi foarte complez. Dar atâta timp cât faci ce îţi place, e mai uşor", mai spune sportiva. 

Medic de profesie, sportiva are o ambiţie de fier, dar şi cu o poveste extraordinară de viaţă, Antoanela Manac nu ar spune „nu” dacă i s-ar propune să i se ecranizeze viaţa.  

  • „Chiar cred că se poate face un film după viaţa mea sau mai bine spus se poate scrie o carte aşa cum îmi spun mulţi din apropiaţii mei. Îmi vin multe nume în gând în acest moment, dar trebuie să fie una puternică. De la Hollywood” – Antoanela Manac, campioană H3RO Mamaia.  

 Galerie foto

Afla mai multe despre: antoanela manacjocurile olimpiceh3ro mamaia 

viewscnt
Articole similare