Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vasile Maftei, dezvăluiri despre începuturile carierei. Cu ce fotbalişti a crescut fostul dublu campion al României | EXCLUSIV

Vasile Maftei, dezvăluiri despre începuturile carierei. Cu ce fotbalişti a crescut fostul dublu campion al României | EXCLUSIV

Fotbal intern

Comentarii

Vasile Maftei, fostul campion al României, în două rânduri, cu Rapid Bucureşti şi CFR Cluj a vorbit la podcast-ul SportCast cu Sile despre începuturile carierei sale de fotbalist.

Vasile Maftei a vorbit despre începutul carierei sale de fotbalist, care au fost calităţile prin care s-a evidenţiat, cât şi despre colegii de generaţie pe care i-a avut.

Fostul fundaş al celor de la Rapid, Unirea Urziceni, CFR Cluj, FC Voluntari şi Concordia Chiajna a pus accent pe calităţile care l-au ajutat să se remarce, la începutul carierei.

Vasile Maftei: "Eram un jucător cu potenţial"

"Pe la 17-18 ani, când eram încă la Piteşti, perioada de la Piteşti a fost una care m-a format pe mine să zic, ca om, o disciplină extraordinară.

Am fost acolo cu Raţ, Bilaşco, Stelică Stancu, Ciprian Tănasă, mai mulţi jucători, să ştii că au avut o grupă extraordinară. Îmi aduc aminte că am fost la selecţie, eram în jur de vreo.. o mie de copii, în jur de o mie de copii din care au rămas 27, nu mai ştiu exact.

Nu ştiu dacă eram atât de bun, arătam ceva, eram un jucător cu potenţial să zic, jucam mijlocaş central, în echipa noastră, alţi mijlocaşi centrali erau mult mai buni decât mine. Din diferite motive, de sănătate, de conjunctură, n-au ajuns." a declarat Vasile Maftei, la SportCast cu Sile.

Cât despre tranziţia spre poziţia în care s-a consacrat, Maftei a vorbit despre particularităţile care l-au transformat într-un fundaş central atipic, dar şi despre lipsa fricii în deciziile pe care le lua în teren.

"M-am retras uşor, nu mă recomandă înălţimea, poate că spiritul de luptă, o anticipaţie aparte, e foarte important să anticipezi, să anticipezi orice se poate întâmpla.

Cred că asta a fost, n-aş fi putut compensa din punct de vedere fizic, viteză pierdută pe drum, talie, n-am avut o înălţime care să mă recomande pentru poziţia de fundaş central, poate a fost ambiţia, am avut foarte multă ambiţie şi o anumită tehnică, pentru un fundaş central, am avut personalitate. N-am avut o frică să fac nişte lucruri, frica de a greşi." a spus Maftei.

Afla mai multe despre: vasile mafteirapidrazvan ratmarius bilasco 

viewscnt
Articole similare