Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Verdictul specialiştilor: Farul, favorită cu HJK Helsinki. Sepsi, nicio şansă cu Bodo/Glimt. Ce cote de calificare au echipele din Superligă

Verdictul specialiştilor: Farul, favorită cu HJK Helsinki. Sepsi, nicio şansă cu Bodo/Glimt. Ce cote de calificare au echipele din Superligă
Comentarii

Farul Constanţa şi OSK Sepsi Sfântu Gheorghe încep, joi, asaltul final către grupele Conference League.

Atât Farul, cât şi Sepsi, joacă de la aceeaşi oră, 20:00, pe teren propriu, contra finlandezilor de la HJK Helsinki, respectiv norvegienilor de la Bodo/Glimt.

Farul e favorită. Sepsi nu

Înaintea ”dublelor” de foc, specialiştii în analize statistice vin cu un detalii foarte importante.

Mai exact, bookmakerii o văd pe Farul Constanţa favorită să se califice în grupele Conference League, în dauna lui HJK Helsinki, o echipă cu mai multă experienţă europeană.

Iată cum arată cotele pentru calificare:

  • Farul:               1,65
     
  • HJK Helsinki:  2,25

De partea cealaltă, Sepsi pare să nu aibă nicio şansă în faţa lui Bodo/Glimt, cel puţin în ochii specialiştilor:

Iată cum arată cotele pentru calificare la Sepsi - Bodo/Glimt:

  • Sepsi:             4,40
     
  • Bodo/Glimt:   1,22

Pentru ambele formaţii din Superligă, o calificare în grupe ar reprezenta cea mai grandioasă performanţă europeană din istoria clubului.

De asemenea, va fi şi o reţetă financiară deloc de neglijat pentru nivelul fotbalului din România: 2,9 milioane de euro pentru calificarea în grupe, plus alţi banii veniţi de la televiziuni, marketing, market pool sau puncte adunate în grupe.

  • Aşadar, cu puţin noroc, se poate ajunge uşor la 5-6 milioane de euro.

Cine este HJK Helsinki?

În acest sezon, HJK Helsinki a trecut în primul tur preliminar al Ligii Campionilor de Larne (Irlanda de Nord), cu 3-2 la general, după prelungiri, apoi a fost eliminată de Molde (Norvegia), scor 1-2 la general.

După eliminarea din Liga Campionilor, HJK a fost trimisă în Europa League, turul trei preliminar, acolo unde a fost eliminată de Qarabag (Azerbaidjan), scor 2-4 la general.

HJK Helsinki este cea mai titrată formaţie din istoria Finlandei, cu 32 de titluri de campioană.

La nivel european, HJK a bifat grupele Ligii Campionilor în sezonul 1998/1999, când a învins-o pe Benfica şi a făcut egal cu Kaiserslautern şi Benfica, grupele Europa League în 2014/2015, când le învingea pe Copenhaga şi Torino, dar şi grupele Europa League în 2022/2023, unde obţinea un singur punct într-o grupă cu Roma, Ludogorets (1-1, acasă) şi Betis.

Valoarea totală a lotului lui HJK Helsinki este de doar 8 milioane de euro. Cei mai scumpi jucători sunt Filip Rogic - 750.000 de euro, Miro Tenho - 600.000 de euro şi Matti Peltola - 600.000 de euro.

HJK are un lot cu foarte mulţi jucători tineri, dar şi foarte mulţi jucători trecuţi bine de 30 de ani. Cei mai importanţi sunt mijlocaşul Perparim Hetemaj (36 de ani), trecut pe la Twente, Brescia, Chievo sau Reggina, şi portarul Niki Maenpaa (38 de ani), care a jucat pe la AZ Alkmaar, Brighton, Bristol sau Stoke.

Cine este Bodo/Glimt?

Bodo Glimt este un club din Norvegia, înfiinţat în anul 1916. Are în palmares două titluri de campioană (2020 şi 2021) şi două triumfuri în Cupa Norvegiei (1975 şi 1993).

În turul precedent, norvegienii au trecut de Pyunik Erevan cu 6-0 la general.

Cota de piaţă a întreg lotului lui Bodo/Glimt este de 31.000.000 de euro, mai mare decât orice altă echipă din Superligă.

  • FCSB are cea mai mare cotă de piaţă a lotului: 28.300.000 de euro.

Afla mai multe despre: farul - hjksepsi - bodo glimt 

viewscnt
Articole similare