Experiențe împreună.
You are here:

Veste bună pentru atleţii prinşi dopaţi. Anunţul făcut pentru Jocurile Olimpice de anul viitor

Veste bună pentru atleţii prinşi dopaţi. Anunţul făcut pentru Jocurile Olimpice de anul viitor

Jocurile olimpice

Comentarii

Atleţilor cărora le expiră în acest an suspendarea pentru dopaj li se va permite să participe la calificările pentru JO de la Tokyo, deoarece sancţiunile sunt pe o perioadă de timp, nu pe evenimente, a declarat şeful Athletics Integrity Unit, Brett Clothier, informează theguardian.co.uk.

Suspendările dictate de Agenţia Mondială Antidoping au fost concepute să interzică participarea sportivilor depistaţi dopaţi la competiţii într-un ciclu olimpic, însă amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo le va permite celor cărora le expiră sancţiunea în acest an să poată participa la calificările pentru competiţia mutată în 2021.

"Pedeapsa standard pentru dopaj prevăzută de codul Wada este o interdicţie de patru ani. Şi aceasta a fost concepută astfel încât să se coreleze cu ciclul olimpic. Dar, în acest caz, desigur, este o anomalie că JO s-au mutat, astfel că unii sportivi vor beneficia de asta. Este o situaţie nefericită, dar una foarte clară din punct de vedere legal, deoarece interdicţia este bazată pe timp şi nu este legată de evenimente particulare", a declarat Clothier.

Pe de altă parte, sportivii care vor fi depistaţi pozitiv începând din luna august vor pierde două ediţii ale jocurilor, Tokyo-2021 şi Paris-2024.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat, la 24 martie, amânarea pentru un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, prevăzute în perioada 24 iulie - 9 august, din cauza pandemiei de coronavirus. Noul interval al competiţiei este 23 iulie - 8 august 2021.

viewscnt
Articole similare
Prima sportiva cu dizabilitati care a pozat in Playboy: "Asta e fotografia mea preferata"