Experiențe împreună.
You are here:

Veste excelentă pentru Halep! Svitolina a fost eliminată de la Birmingham! Simona urcă un loc în ierarhia WTA

Veste excelentă pentru Halep! Svitolina a fost eliminată de la Birmingham! Simona urcă un loc în ierarhia WTA

Tenis

Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 4, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-4, de rusoaica Margarita Gasparian, locul 62 WTA, în primul tur al turneului de categorie Premier de la Birmingham.

Gasparian s-a impus după o partidă care a durat o oră şi 53 de minute. Svitolina avea de apărat 100 de puncte, aferente participării în sferturi, la ediţia precedentă, când a fost eliminată în această fază de Mihaela Buzărnescu (6-3, 6-2).

În urma eşecului de luni, Svitolina va coborî de pe poziţia a VII-a pe a VIII-a, iar locul ei va fi luat de Simona Halep (acum pe 8 mondial), cu toate că românca nu joacă în această săptămână.

În faza următoare, Gasparian va evolua cu învingătoarea dintre croata Petra Martici, locul 25 WTA, sau cu rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 50 WTA.

Tot luni, în ultimul meci de pe arena centrală (după Gasparian-Svitolina şi încă două partide de simplu) va evolua şi Mihaela Buzărnescu, locul 42 WTA, cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, beneficiară a unui wild card.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu 14.385 de dolari şi cu 55 de puncte WTA. Învinsele în primul tur primesc 6.915 dolari şi un punct WTA.

viewscnt
Articole similare

internet tv

5 euro/
luna

Vreau oferta