Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Veste mare pentru fanii fotbalului din România! Bucureştiul candidează pentru organizarea finalei Europa League din 2026 sau 2027

Veste mare pentru fanii fotbalului din România! Bucureştiul candidează pentru organizarea finalei Europa League din 2026 sau 2027
Comentarii

Federaţia Română de Fotbal (FRF) anunţă, marţi, că după succesul în organizarea meciurilor de la EURO 2020 şi a Campionatului European Under 21 anul acesta, doreşte să continue promovarea României ca o destinaţie pentru evenimente sportive majore. Astfel, forul a anunţat candidatura pentru organizarea finalei Ligii Europa din 2026 sau 2027 pe Arena Naţională.

“EURO 2020 ne-a adus cele mai importante investiţii publice în infrastructură, o moştenire solidă care influenţează dezvoltarea fotbalului românesc. Totodată FRF a demonstrat că şi-a dezvoltat capacitatea de organizare devenind un partener competitiv pentru UEFA în circuitul fotbalului european, iar acum ne dorim să trecem într-o nouă etapă care să marcheze, în continuare, dezvoltarea fotbalului românesc. Prin această candidatură, FRF îşi propune să utilizeze găzduirea Finalei Europa League ca un element declanşator, care să contribuie la construirea unui model organizaţional de referinţă pentru cluburile de fotbal din România, în contextul Europei Centrale şi de Est, în jurul perspectivei Fotbal – Comunitate – Business – Sustenabilitate.

Ne dorim ca acest eveniment sportiv major găzduit de ţara noastră să reprezinte oportunitatea de a construi o sinergie între Guvernul României, Primăria Municipiului Bucureşti şi întregul ecosistem fotbalistic din ţara noastră în jurul unor obiective strategice în plan sportiv”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

Pentru următorii doi ani, oraşele gazdă ale ultimului act al Ligii Europa se cunosc deja. Acestea sunt Dublin (Irlanda), în 2024, şi Bilbao (Spania), în 2025.

 

Afla mai multe despre: europa league 

viewscnt
Articole similare