Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Vestea pe care Zidane nu şi-ar fi dorit să o primească. Ce decizie a luat TAS. Este o victorie uriaşă pentru PSG

Vestea pe care Zidane nu şi-ar fi dorit să o primească. Ce decizie a luat TAS. Este o victorie uriaşă pentru PSG

Campionate

Comentarii

PSG a obţinut o victorie importantă la TAS, după ce UEFA a declanşat o nouă anchetă pentru încălcarea Fair-Play-ului Financiar. Vestea bună pentru campioana Franţei este că nu va mai fi strânsă cu uşa să renunţe la jucători precum Mbappe sau Neymar.

PSG a atacat la TAS decizia UEFA, care a pornit o nouă anchetă pentru încălcarea Fair-Play-ului Financiar. Judecătorii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv a admis apelul făcut de PSG, astfel încât campioana Franţei nu va mai face obiectul unei anchete pentru sezoanele 2015-2016 şi 2016-2017. Interesant este că PSG a obţinut această victorie bazându-se pe un viciu de procedură.

TAS a stabilit că UEFA ar fi trebuit să pornească ancheta în maximum 10 zile de la data la care forul continental a comunicat decizia. Ori acest lucru nu s-a întâmplat. Practic, campioana Franţei n-a a contestat acuzaţia că ar fi încălcat din nou Fair Play-ul Financiar, ci a mers pe viciu de procedură.

Cât despre anchetă, UEFA a vrut să investigheze modul prin PSG a putut să plătească 400 de milioane de euro pentru transferurile lui Neymar şi Mbappe, fără ca balanţa financiară a clubului să fie afectată. Practic, există suspiciunea că în conturile lui PSG au intrat bani investiţi indirect de Nasser Al-Khelaifi, prin intermediul unor contracte de sponsorizare cu unele firme controlate de omul de afaceri din Qatar.



Există controverse şi cu noul sponsor principal al lui PSG, lanţul hotelier Accor, unde Qatar deţine 10,44% din acţiuni. Accor urmează să plătească 50 de milioane de euro pe sezon, de două ori mai mult decât vechiul sponsor, Fly Emirates.

Victoria obţinută de PSG încurcă planurile făcute în birourile lui Real Madrid. Campioana Europei voia să profite de pe urma anchetei pornite de UEFA, pentru a-i transfera pe Mbappe sau pe Neymar. În cazul în care PSG ar fi fost găsită vinovată, ar fi fost obligată să renunţe la câţiva jucători importanţi.

Afla mai multe despre: psgneymar 

viewscnt
Articole similare