Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | 27 august 2014. Ziua în care Cosmin Moţi i-a suflat lui Gigi Becali peste 10 milioane de euro. "Era roşu la faţă de nervi, a băut nişte apă să-şi revină"

VIDEO | 27 august 2014. Ziua în care Cosmin Moţi i-a suflat lui Gigi Becali peste 10 milioane de euro. "Era roşu la faţă de nervi, a băut nişte apă să-şi revină"

Fotbal

Comentarii

În urmă cu cinci ani de zile, suporterii celor de la FCSB primeau cea mai mare palmă din istorie, fiind eliminaţi din drumul către grupele Ligii Campionilor de bulgarii de la Ludogorets Razgrad la penalty-uri. Între buturile bulgarilor s-a aflat fundaşul român, Cosmin Moţi.

În acel moment, pe banca tehnica a celor de la FCSB (atunci Steaua) era fostul internaţional Costel Gâlcă. În partida tur, disputată pe Arena Naţională din Capitală, cu peste 35.000 de fani în tribună, FCSB câştiga cu 1-0, după un gol marcat de Alexandru Chipciu, în minutul 88. În partida retur, din 27 august, de pe "Vasil Levski Stadium" din Sofia, steliştii aveau să trăiască cel mai negru coşmar din carierele lor. Meciul a fost unul echilibrat, se îndrepta către un scor de egalitate care ar fi adus calificarea celor de la FCSB în grupele Ligii Campionilor. În minutul 90, brazilianul Wanderson marchează şi încurcă socotelile calificării, trimiţând partida în prelungiri.

Echilibrul a continuat şi în prelungiri, însă momentul psihologic s-a consumat în minutul 119, atunci când portarul bulgarilor, Stoyanov, a primit cartonaşul roşu, fără ca echipa lui să mai aibă modificări la dispoziţie. În poartă a intrat românul Cosmin Moţi.

La loteria loviturilor de pedeapsă, primii care rataeză sunt bulgarii, fix prin brazilianul Wanderson. Imediat după, Moţi apără şutul lui Pârvulescu. Se merge, apoi, cap la cap. Marchează Hamza, Caicara, Marcelinho, Dyakos şi Espinho, respectiv Szukala, Popa, Varela, Prepeliţă. Momentul decisiv are loc în momentul în care Cornel Râpă execută, Cosmin Moţi respinge, iar formaţia din Bulgaria ajungea pentru prima dată în istoria sa în grupele Ligii Campionilor. 

Din acel moment, Cosmin Moţi a devenit erou în Bulgaria. În semn de respect, patronul celor de la Ludogorets a denumit o peluză a stadionului din Razgrad  "Cosmin Moţi". Pentru fostul fundaş al celor de la Dinamo Bucureşti au urmat cele mai bune zile din cariera sa de fotbalist. De partea cealaltă, pentru Gigi Becali şi colaboratorii săi, supărarea a fost una imensă. Gigi Becali chiar a avut probleme de sănătate după acest episod. „I-a crescut tensiunea. Era roşu la faţă de nervi, a băut nişte apă să-şi revină” , povestea unul din aproapiaţii săi, imediat după partida cu Ludogorets. Nici reţeta financiară nu a fost una pe placul latifundiarului din Pipera. FCSB a mers în grupele Europa League, de unde au "cules" puţin peste 4 milioane de euro, şi nu 14 cât au obţinut omologii de la Ludogorets Razgrad.

 

 

 

Afla mai multe despre: fotbalmoti 

viewscnt
Articole similare