Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Victorie uriaşă pentru Academica Clinceni! Derby-ul Ilfovului s-a decis după o gafă colosală a lui Cojocaru

VIDEO | Victorie uriaşă pentru Academica Clinceni! Derby-ul Ilfovului s-a decis după o gafă colosală a lui Cojocaru

Fotbal

Comentarii

Academica Clinceni a învins-o, scor 2-1, pe FC Voluntari, într-un meci din etapa cu numărul 10 din play-out.

Clinceni a urcat pe locul 2 în playout, după ce a câştigat derbiul revelaţiilor cu FC Voluntari. Echipa lui Ilie Poenaru a deschis scorul la chiar prima şansă de gol, pe final de primă repriză. Adrian Şut a marcat pentru a şasea oară în acest sezon. După pauză, Academica îşi putea dubla avantajul, dar Markovic a ratat incredibil dintr-o situaţie ideală. Sârbul şi-a luat revanşa după doar câteva minute. A profitat de gafa incredibilă a lui Cojocaru şi a marcat primul său gol în Liga I. FC Voluntari putea reveni imediat în meci, dar Vâlceanu şi-a salvat echipa în faţa lui Tudorie. Goalkeeperul Academicii nu a mai avut însă ce să facă cinci minute mai târziu. Acelaşi Tudorie a înscris şi a stabilit scorul final, Academica - FC Voluntari 2-1.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Gafa anului în Liga 1? #liga1 #fail #telekomsport

A post shared by Telekom Sport Romania (@telekomsportromania) on

 

VIDEO | Clinceni - Voluntari 2-1 (Şut 38, Markovic 61 / Tudorie 76)

  • Clinceni: Vâlceanu - Matei, Bejan, Munoz, Dobrescu - Albu, Cebotaru, Şut - Merloi, Markovic, Buziuc
    Rezerve: Ureche, Achim, Kontoes, Ventura, Robert Ion, Patriche, Vojtus, Şuşu, Ilie
  • Voluntari: Cojocaru - Belu, Paşcanu, Achim, Vlad - Căpătînă, De Lucas - Sanoh, Măţan, Ion Gheorghe - Simonovski
    Rezerve: Mitrev, Armas, Struna, Laidouni, Gorobsov, Daniel Benzar, Morar, Eric, Tudorie

Min. 90: Partida va fi prelungită cu cel puţin patru minute. 

Min. 76: GOOOOL Voluntari! Tudorie reduce din diferenţă cu o lovitură de cap. 

Min. 61: GOOOOL Clinceni! Gazdele îşi majorează diferenţa după o gafă colosală a lui Cojocaru. 

Min. 54: Ocazie Clinceni! Markovic a rămas singur cu Cojocaru, însă atacant a trimis slab spre poarta adversă. 

Min. 38: GOOOOL Clinceni! Adrian Şut înscrie din nou, după o fază superbă a gazdelor. Este al 8-lea gol marcat de Şut în acest sezon. 

A început meciul. 


Derby-ul ilfovean dintre Clinceni şi Voluntari pune faţă-n faţă două dintre cele mai în formă echipe din play-out. FC Voluntari împarte prima poziţie cu Viitorul Constanţa în clasamentul punctelor obţinute în play-out, cu 18 puncte, iar Academica Clinceni este pe locul 3, cu 15 puncte, în nouă meciuri.

FC Voluntari vine după o două partide fără victorie, iar înfrângerea cu FC Hermannstadt, scor 1-2, din ultima etapă, a fost un duş cu adevărat rece pentru jucătorii lui Mihai Teja.

"O să avem o altfel de partidă faţă de cele jucate împotriva Clinceniului. O să fie un meci de viaţă şi de moarte, de supravieţuire. Cine câştigă, o să ia trei puncte vitale. A venit ca un duş rece venim după multe victorii şi înfrângerea asta ne-a scuturat puţin", a declarat Alexandru Măţan, la conferinţa de presă dinaintea partidei cu Clinceni.

Alexandru Măţan, 20 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentaţi jucători români ai generaţiei sale. Chiar dacă a debutat furibund în Liga 1, la Viitorul, cu gol marcat la debut, în meciul de tristă amintire Dinamo-Viitorul, scor 3-3, când Patrick Ekeng şi-a pierdut viaţa, ultimul gol al său în Liga 1 datează din 21 septembrie 2017, de la un Viitorul - Juventus Bucureşti, scor 3-0. În acest sezon, Viitorul l-a împrumutat la FC Voluntari, unde a bifat 21 de meciuri în toate competiţiile, fără gol marcat, dar cu două pase decisive.

"Nu am reuşit să marchez de un an şi ceva doi, în Liga 1. De la primele două meciuri pe care le-am jucat în Liga 1, am avut două goluri şi de atunci nu am mai reuşit să marchez. E tot ce am în cap, dar trebuie să îmi ajut echipa şi cu o pasă decisivă. Nu numai golul e important, dar ca orice atacant, mijlocaş vă daţi seama că îmi doresc să şi înscriu", a completat Alexandru Măţan.

De asemenea, antrenorul celor de la FC Voluntari, Mihai Teja speră ca jucătorii săi să depăşeaşcă momentul mai puţin bun actual şi să obţină primul succes din ultimele trei runde. Un eventual succes al Clinceniului, coroborate cu alte rezultate din play-out, o poate duce pe FC Voluntari aproape de zona nisipurilor mişcătoare.

"Mă aştept la o partidă care să ne câştigăm punctele. Este foarte important. De la început am spus asta, de când am venit la Voluntari am spus că este important să ne câştigăm punctele ca să purtem să ne salvăm, să ne îndepălnim obiecvitul. Este un meci greu, un meci important pentru că şi Academica se bate şi ea la retrogradare şi atunci vă daţi seama. Sunt meciuri grele, cu miză şi sperăm să ne câştigăm. Este lucrul cel mai important pentru noi. Mă îngrijorează faptul că nu am câştigat. E clar că orice antrenor, orice jucător îşi doreşte să fie în faţă. După atâtea meciuri foarte bune şi la Sibiu a fost un meci foarte bun. Cei de la Sibiu au avut câteva contraatacuri şi ne-au dat două goluri, dar trebuie să uităm înfrângerea să trecem peste şi deja meciul cu Sibiu este istorie, trebuie să ne uităm la meciul cu Clinceni. Este foarte important pentru noi. Mergem cu încredere şi să luăm punctele necesare", a declarat Teja.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare