Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Alexandru Dedu a nominalizat patru posibili antrenori ai naţionalei feminine a României. Favorit, medaliatul cu aur la Campionatul Mondial de Tineret

VIDEO | Alexandru Dedu a nominalizat patru posibili antrenori ai naţionalei feminine a României. Favorit, medaliatul cu aur la Campionatul Mondial de Tineret

Handbal

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a făcut publică lista celor patru tehnicieni care vor fi analizaţi şi din care se va alege următorul antrenor al naţionalei feminine de handbal a României, după "debarcarea" lui Tomas Ryde.

Suedezul Tomas Ryde nu a trecut de cu bine de ultima şedinţă a Comisiei Tehnice, ce a avut loc luni, la sediul FRH. Parcursul echipei naţionale feminine a României de la Campionatul Mondial din Japonia nu a fost unul pe placul membrilor comisiei, care au votat ca Ryde să fie îndepărtate: şapte au fost împotriva continuării acestuia, patru i-au ţinut partea, iar doi s-au abţinut.
 
"Cei nominalizaţi de Comisia Tehnică sunt români. E o listă de 4 antrenori care a fost sugerată de Comisia Tehnică. Trebuie să fie Master Coach sau cursant Master Coach. Ideal ar fi şi sper să se şi îndeplinească, e să fie un antrenor liber de contract sau să devină liber de contract şi să îşi dedice tot timpul echipei naţionale.S-ar acorda mult mai multă atenţie echipei naţionale în scurtul timp care a rămas până la grupele de calificare şi am elimina foarte multe alte discuţii adiacente, care nu îşi au locul, legat de parti-pris-uri sau de interes. E un lucru pe care eu îl caut. Domnul Roşca, domnul Pera, domnul Burcea şi domnul Vasile", a declarat, marţi, Alexandru Dedu.
 
Favorit pentru preluarea postului de antrenor este Aurelian Roşca, cel care a încheiat conturile cu HC Dunărea Brăila la începutul lunii decembrie, coincidenţă sau nu, imediat după ce România a pierdut meciul cu Rusia, scor 18-27, de la Campionatul Mondial din Japonia. De asemenea, Roşca este un obişnuit al loturilor naţionale, fiind antrenorul care a adus în 2014 medalia de aur la Campionatul Mondial de Tineret. Le-a avut la îndemână, printre altele, pe Bianca Bazaliu, Cristina Laslo sau Lorena Ostase, jucătoare ce au făcut pasul către echipa naţională. În cariera sa, Aurelian Roşca a mai fost secund al Oltchimului din Râmnicu Vâlcea în perioada sa de graţie, dar şi principal la CSM Bucureşti, în 2016.
 
Plecarea lui Aurelian Roşca de la HC Dunărea Brăila a luat prin suprindere pe toată lumea, mai ales că mai avea contract un an şi jumătate, iar echipa se descurca excelent în Liga Naţională. Rămas liber de contract, estre într-o situaţie ideală pentru preşedintele FR de Handbal, Alexandru Dedu.

"Contractul cu HC Dunărea s-a reziliat pe cale amiabilă. A fost o perioadă frumoasă, cu multe realizări. Las formaţia brăileană pe locul al 5-lea, dacă ţinem cont de faptul că echipa Corona Braşov trece printr-o perioadă dificilă şi probabil nu va continua competiţia. Nu sunt probleme interne care să genereze această despărţire, nicidecum nu există divergenţe de opinii cu conducerea clubului. Am decis să plec din motive personale”, a declarat antrenorul Aurelian Roşca, pentru Obiectiv de Brăila, la acea dată.
 
Chiar dacă este cel mai în vogă antrenor român, şansele ca Adrian Vasile să fie instalat la principal sunt minime, în condiţiile în care acesta are contract cu naţionala Muntenegrului, acolo unde este secundul suedezului Per Johannson. Muntenegru şi România vor lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în luna martie, chiar în Muntenegru.
 
Indiferent care va fi alegerea FR de Handbal, va fi primul antrenor român la cârma naţionalei feminine, de la Gheorghe Tadici, din 2015.
 

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare