Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Andrei Roşu vrea să intre în cartea recordurilor. După maratonul de la Polul Nord, acum vrea să stea cât mai mult în aer

VIDEO | Andrei Roşu vrea să intre în cartea recordurilor. După maratonul de la Polul Nord, acum vrea să stea cât mai mult în aer

Alte sporturi

Comentarii

Ultimul proiect al lui Andrei Roşu reprezintă o triplă provocare. În 2021, vrea să stabilească trei recorduri mondiale la zborul cu balonul: de durată, altitudine şi distanţă.

Cea mai mare frică a lui Andrei Roşu este frica de zbor, iar cel cel cunoscut pentru miile de kilometri parcurşi în condiţii dificile s-a decis să îşi învingă temerea. Proiectul său are ca ţintă depăşirea unor praguri deja omologate de către Federaţia Aeronautică Internaţională, la categoria baloane AX-03, cu capacitate de 400-600 mc.

Andrei Roşu vrea să zboare mai sus de 6165 de metri altitudine, să parcurcă o distanţă de zbor mai mare de 341 kilometri şi să stea în aer mai bine de 9 ore şi 27 de minute. Toate aceste recorduri, deja atinse, reprezintă bariera pe care Andrei Roşu vrea să o depăşească. 

''Principala mea frică este frica de zbor, dar n-am lăsat-o să stea în calea obiectivelor mele.  În 2010. în drum spre primul maraton din viaţa mea, de la Polul Nord, m-am întâlnit în Spitsbergen, în nordul Norvegiei, cu un explorator francez care venise împreună cu Zinedine Zidane, am şi o poză. Nu mi-a venit să cred, într-un orăşel de 500 de locuitori, la 80 de grade altitudine nordică să te întâlneşti cu Zinedine Zidane. Venise acolo pentru a traversa Polul Nord cu balonul. Din Norvegia, până în Canada sau Siberia, nu ştiu exact unde a vrut să meargă.'' a declarat Andrei Roşu.
 

Palmaresul lui Andrei Roşu:

  • 100 de competiţii
  • 25.000 km alergaţi în competiţii şi antrenamente
  • 5.000 km pedalaţi în competiţii oficiale
  • 10.000 km vâsliţi în mări şi oceane
  • 52 de km de înot continuu în traversarea Canalului Mânecii
  • 2.000.000 lei colectaţi în numele cauzelor sociale susţinute

Afla mai multe despre: andreirosubalonrecordaltitudine 

viewscnt
Articole similare