Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Aniversare în Generaţia de Aur. Ionuţ Lupescu a ajuns la 50 de ani

VIDEO | Aniversare în Generaţia de Aur. Ionuţ Lupescu a ajuns la 50 de ani

Fotbal intern

Comentarii

Ionuţ Lupescu împlineşte astăzi 50 de ani. Fostul mijlocaş s-a născut pe 9 decembrie 1968 la Bucureşti şi a început fotbalul la Mecanică Fină.

La vârsta de 14 ani, în 1982, Lupescu a făcut pasul la juniorii lui Dinamo. A fost o surpriză pentru mulţi dintre cunoscuţii familiei, pentru că Ionuţ este fiul lui Nicolae Lupescu, unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria Rapidului. 

INTERVIU DE COLECŢIE Ionuţ Lupescu, astăzi, ora 21:00, Telekom Sport 3

"Am stat o perioadă în Griviţa, apoi ne-am mutat în Pantelimon. Când am stat în Griviţa, m-am dus o dată, de două ori în Giuleşti şi am auzit lumea spunând că sunt băiatul lui Lupescu. Nu mi-a plăcut chestia asta şi am plecat. Apoi ne-am mutat. Tata nu a avut nicio influenţă să mă ducă la Dinamo sau la Rapid. Mi-a făcut cel mai mare bine că mi-a spus trei lucruri: Dacă vrei să fii fotbalist, muncă, muncă şi iar muncă. Atât. Până la 16 ani nu ştiu dacă a venit să mă vadă. A venit când aveam 16 ani la un meci în care m-am accidentat foarte tare. Atunci era să nu mai fac sport. (Ai simţit vreodată povara numelui?) Da" a povestit sărbătoritul de azi momentul ajungerii sale în Groapă.
 
În decurs de nici patru ani de când a venit la juniorii lui Dinamo, Ionuţ Lupescu a făcut pasul la echipa mare. A fost coleg cu nume de legendă: Dorin Mateuţ, Ioan Andone, Mircea Rednic, Rodion Cămătaru, Ilie Balaci, Florin Răducioiu, Ionel Augustin, Dănuţ Lupu, Dumitru Moraru sau Costel Orac. 
 
"La Dinamo am debutat cu Bacău, 4-1. Am intrat şi nu mă întâlneam cu mingea. Ori nu voiau cei mai în vârstă să îmi dea mingea .... la un moment dat mingea se duce în aut, am alergat repede şi am bătut aut-ul. I-am dat cuiva mingea ca să mi-o dea înapoi şi aşa am reuşit să ating mingea după vreo 2-3 minute" îşi aduce aminte Ionuţ. 
 
După 98 de partide şi 11 goluri pentru Dinamo, Lupescu s-a transferat în străinătate. A jucat la Bayer Leverkusen, Borussia Monchengladbach, Bursaspor şi Al Hilal. Evoluţiile bune din străinătate l-au făcut să fie unul dintre jucătorii importanţi ai echipei naţionale şi al generaţiei de aur. Lupescu a jucat în 74 de partide pentru România şi a evoluat la la CM 1990 şi 1994 şi CE 1996 şi 2000. 
 
"Anii '90 au fost cei mai buni pentru echipa naţională. În 1994, cei mai mulţi dintre noi jucau în campionate puternice, cel puţin nucleul. Nu mai aveam acest complex de inferioritate faţă de ceilalţi" a povestit componentul Generaţiei de Aur.  
 

Afla mai multe despre: ionuţ lupescuaniversaredinamo 

viewscnt
Articole similare