Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Anunţul COSR: Halep intră în programul "Samurai". Covaliu, despre ajutorul nesperat acordat Federaţiei Române de Tenis: "Ar fi fost ruşinos pentru ţară, nu pentru ei!"

VIDEO | Anunţul COSR: Halep intră în programul "Samurai". Covaliu, despre ajutorul nesperat acordat Federaţiei Române de Tenis: "Ar fi fost ruşinos pentru ţară, nu pentru ei!"

Special

Comentarii

Într-un interviu acordat Telekom Sport, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a vorbit despre şansele tricolorilor de a obţine medalii la JO 2020, precizând că îşi pune mari speranţe în lotul de tenis.

Recent, cei mai importanţi reprezentanţi ai tenisului românesc au fost incluşi în lotul olimpic în vederea JO 2020, iar Covaliu spune că Simona Halep va fi inclusă în programul "Samurai", dedicat sportivilor cu şanse la medalii la Jocurile Olimpice din Tokyo.

Până în acest moment, COSR a inclus în programul "Samurai" 43 de sportivi din şapte discipline.

"(n.r. Lotul de tenis) Este un lot foarte valoros. Domnul preşedinte Cosac spunea că el are încredere că sportivii de la tenis pot aduce 3 medalii. După discuţii foarte aplicate, domnul preşedinte Cosac a spus că obiectivul federaţiei este o medalie.



Eu sunt optimist. Va fi o echipă a României care nu va fi foarte numeroasă, dar va fi valoroasă.

Simona Halep da, este (n.r. în programul Samurai). A fost declarată campioană mondială de către Federaţia Internaţională de Tenis şi sigur este în programul Samurai. Avem 7 discipline la ora actuală. Sunt 43 de sportivi în programul Samurai pentru 2020
", spune Mihai Covaliu.

Ajutor pentru FRF. "Ar fi fost ruşinos pentru România!"
Mihai Covaliu a vorbit şi despre ajutorul financiar acordat de COSR Federaţiei Române de Tenis, într-un moment în care forul condus de George Cosac pierduse susţinerea MTS. COSR a susţinut financiar FRT, iar Covaliu spune că nu a fost vorba de un împrumut.

"COSR a intervenit într-o chestiune pe care, într-o problemă în care Federaşia Română de Tenis era la acel moment. Era vorba de un parteneriat, un protocol încheiat cu Federaţia Internaţională de Tenis, un număr de 5 turnee pe care România trebuia să le organizeze, un memorandum semnat de Guvernul României.

Am finanţat organizarea acestei competiţii datorită faptului că România era responsabilă de organizarea acestei competiţii. Dacă nu, Federaţia Română de Tenis plătea o amendă, care din punctul meu de vedere era în primul şi în primul rând ruşinoasă, dacă pot folosi acest termen, pentru România, nu pentru Federaţia Română de Tenis.

Nu (n.r. trebuie să returneze banii), am finanţat acea competiţie cu acordul MTS, care a spus că nu poate finanţa acea competiţie, din cauză că relaţia juridică cu Federaţia Română de Tenis este una suspendată [...]

În primă fază, eu îmi doresc să preluăm federaţiile sportive olimpice. Cred că este decizia corectă, cu majoritatea preşedinţilor de federaţii am discutat, ei sunt mulţumiţi de colaborarea pe care o au cu COSR. Finanţarea s-ar face pe o strategie care poate merge pe un ciclu olimpic, şi nu împărţită, segmentată, de la an la an
", a declarat şeful COSR pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cosrcovaliuhalepfrtsamurai 

viewscnt
Articole similare