Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Atenţie, tricolori! Norvegia impresionează şi în Champions League. Performanţă impresionantă pentru tânărul Haland

VIDEO | Atenţie, tricolori! Norvegia impresionează şi în Champions League. Performanţă impresionantă pentru tânărul Haland
Comentarii

Erling Braut Haland a marcat primul gol al celor de la Salzburg în această ediţie de UEFA Champions League.

Vârful de numai 19 ani, Erling Braut Haland a deschis scorul în partida Salzburg - Genk, în care Ianis Hagi a fost doar rezervă. Înainte de pauză el a făcut şi 2-0 şi 4-1. Puştiul a reuşit astfel al 11-lea gol în ultimele 8 meciuri în care a evoluat pentru formaţia sa. În patru dintre meciuri a reuşit câte un hattrick.

Haland are o poveste foarte interesantă de viaţă. Vârful crescut de Molde a ajuns la Red Bull Salzburg în 2019, formaţie cu care a semnat un contract pe 5 sezoane. Tot în 2019 el a debutat în naţionala Norvegiei, pentru care a strâns deja două selecţii.

Interesant este că Haland s-a născut în Anglia la Leeds, dar a ales să evolueze pentru echipa naţională a Norvegiei. Tatăl său, fost fotbalist la Leeds a fost unul dintre prietenii apropiaţi ai lui Roy Keane.

Debutant la numai 15 ani în campionatul norvegian, Haland a atras atenţia granzilor din Anglia, inclusiv Manchester United şi Arsenal urmărindu-l cu mare atenţie. Norvegianul are 13 goluri în 9 meciuri pentru Salzburg şi ar putea juca împotriva României la Bucureşti. 

Afla mai multe despre: haland 

viewscnt
Articole similare