Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Bayern Munchen - Borussia Dortmund 4-0. Festival bavarez pe Allianz Arena. Lewandowski reuşeşte dubla

VIDEO | Bayern Munchen - Borussia Dortmund 4-0. Festival bavarez pe Allianz Arena. Lewandowski reuşeşte dubla galerie foto

Bundesliga

Comentarii

"Clasicul" Germaniei a însemnat o nouă victorie pentru campioană care l-a avut pentru prima oară pe bancă pe interimarul Hans Dieter Flick. A fost al şaselea succes consecutiv pe teren propriu pentru Bayern în duelurile cu Dortmund.

FINAL | Bayern Munchen - Borussia Dortmund 4-0 (Lewandowski '17, '76, Gnabry '47, Hummels '79-aut)

ECHIPELE DE START

  • Bayern: Neuer (c) – Pavard, Martinez, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski
  • Borussia: Bürki – Hakimi, Akanji, Hummels (c), Schulz – Witsel, Weigl – Sancho, Brandt, Hazard – Götze

Min 79 Gol Bayern: Perisic trimite în faţa porţii şi Hummels îşi păcăleşte propriul portar, deviind balonul în poartă de la prima bară, 4-0

Min 76 Gol Bayern: Lewandowski reuşeşte dubla cu o reluare din apropiere pe lângă Burki, 3-0

Min 47 Gol Bayern! Gnabry înscrie după ce Lewandowski ratează iniţial reluarea la o minge trimisă din partea stângă, 2-0. Golul este acordat după consultarea VAR

Min. 17: GOL Bayern! Lewandowski a deschis scorul cu o lovitură de cap, 1-0

Aceasta este atmosfera pe Allianz Arena cu doar câteva minute înaintea startului jocului 


Cu mai puţin de o săptămână înainte de cel mai important meci din acest început de sezon, conducerea lui Bayern Munchen producea mult invocatul (mai ales în Liga 1) şoc la echipă şi îl demitea pe Niko Kovac, tehnicianul care a cucerit titlul şi cupa în stagiunea trecută. Multe nume s-au vehiculat pentru banca bavarezilor, dar momentan pe ea va sta Hans-Dieter Flick. În fapt, Hansi Flick, jucător timp de cinci ani la Bayern (1985-1990, 104 meciuri, cinci goluri) şi asistentul lui Kovac în ultimele luni, a debutat cu o victorie pe banca echipei. Bayern s-a impus, 2-0, cu Olympiacos şi după doar 4 meciuri este deja calificată în optimile de finală UEFA Champions League, dintr-o grupă din care mai fac parte Tottenham, finalista de anul trecut şi Steaua Roşie Belgrad. 

Faţă de ultima partidă a lui Kovac, eşecul de tristă amintire pentru fanii lui Bayern, 1-5 cu Eintracht Frankfurt, Flick nu a schimbat sistemul, însă a ales să îl joace pe Thomas Muller în spatele lui Lewandowski, poziţie pe care antrenorul croat i-a oferit-o lui Coutinho. În schimb, brazilianul, atunci când a fost introdus pe teren, în locul lui Kingsley Coman, a evoluat în banda stângă a ofensivei lui Bayern. 

În cealaltă tabără, atmosfera este cât se poate de bună, iar moralul este cât se poate de ridicat. Dortmund vine după o victorie uriaşă în UEFA Champions League, 3-2 cu Inter Milano, o partidă în care elevii lui Lucien Favre au revenit în repriza a doua de la 0-2 şi sunt la un punct în spatele Barcelonei, urmând să joace pentru primul loc în "grupa morţii" chiar pe Camp Nou. Borussia a defilat în ultima etapă de campionat, în care i-a administrat un sec 3-0 lui Wolfsburg pe Signal Iduna Park, în faţa a peste 80.000 de spectatori. 

LIVE VIDEO | Bayern Munchen - Borussia Dortmund, sâmbătă, 19:30, la Telekom Sport 3. Statistica 

În Bundesliga, Borussia este peste Bayern, cu un punct. BVB are 19 puncte, fiind pe locul doi, în spatele liderului surpriză Borussia Monchengladbach, în timp ce Bayern este pe 4, cu 18 puncte. Bayern Munchen are cinci victorii în ultimele cinci derby-ul disputate în campionat, pe teren propriu, iar statistica mai alarmantă pentru Dortmund este că bavarezii au înscris în ultimele patru partide cel puţin patru goluri (5-0, 6-0, 4-1, 5-1 sunt ultimele patru derby-uri din campionat jucate pe Allianz Arena). Chiar dacă Dortmund nu a mai câştigat la Munchen de pe vremea în care Jurgen Klopp era antrenor (aprilie 2014), pentru prima oară din 2017 au reuşit să aibă trei meciuri consecutive fără gol primit în campionat. 

Cea mai recentă partidă dintre cele două echipe a fost în Supercupa Germaniei şi a fost câştigată, 2-0, de Borussia. 

LIVE VIDEO | Bayern Munchen - Borussia Dortmund, sâmbătă, 19:30, la Telekom Sport 3. Echipele probabile 

Bayern Munchen: Neuer (c) – Pavard, Martinez, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Gnabry, Müller, Coman – Lewandowski
Absenţi: Boateng (suspendat), Lucas Hernandez, Sule (accidentaţi)

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek (c), Akanji, Hummels, Schulz – Witsel, Delaney – Hakimi, Brandt, Hazard – Alcacer

Afla mai multe despre: bayern munchenborussia dortmundbundesliga 

viewscnt
Articole similare