Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Cupa Davis 2019. Spania merge în marea finală, după o nouă seară de excepţie a legendarului Rafael Nadal

VIDEO | Cupa Davis 2019. Spania merge în marea finală, după o nouă seară de excepţie a legendarului Rafael Nadal

Tenis

Comentarii

Spania s-a calificat în finala Cupei Davis 2019 după ce perechea de dublu, Feliciano Lopez-Rafa Nadal a învins cuplul Murray-Skupiski.

Obosit, dar mereu prezent. Epuizat, dar întotdeauna la datorie. El este Rafael Nadal, probabil cel mai mare sportiv din istoria sportului spaniol. Şi, datorită lui, Spania joacă o nouă finală de Cupa Davis.

Desigur, Nadal nu a reuşit această performanţă singur, dar efortul său supraomenesc, talentul uriaş şi ambiţia unică au condus Spania pe drumul cel mai scurt şi cel mai sigur spre o nouă finală istorică. ”Partidazo para la Historia” a scris imediat cotidianul AS, care nu a ezitat să-i confere imediat lui Nadal titulatura de zeu.

Spania a învins Marea Britanie cu scorul de 2-1 la general şi aşteaptă acum finala contra superbei Canada, în direct la Telekom Sport.

Marele Nadal, marea armadă spaniolă. O nouă remontada de vis

Ziua nu a început tocmai bine pentru iberici. Kyle Edmund a servit excepţional şi nu i-a lăsat prea multe speranţe experimentatului Feliciano Lopez. S-a terminat 6-3/7-6 pentru britanic, jucător care aducea astfel primul punct din duelul direct echipei sale.

În scenă a intrat Nadal. Rafael Nadal! N-a avut altă variantă decât victoria, iar adversarul său, Daniel Evans a realizat rapid că are în faţă nu doar o legendă a tenisului, ci şi un munte imens de ambiţie şi devotament. Nadal a caştigat primul set la 4 şi pe cel de-al doilea la 0. A păstrat astfel Spania în meci, iar partida de dublu urma să fie decisivă.

Pentru meciul de dublu, ibericii ar fi preferat să-l odiheanscă pe Nadal. Rafa a preferat să fie pe teren, la datorie,aşa cum îi stă bine unui mare campion. I s-a alăturat lui Feliciano Lopez iar publicul din Caja Magica a explodat. Pasul până la cea de-a 10-a finală de Cupa Davis din istoria Spaniei nu a mai fost atât de mare. Imposibilul nu mai părea atât de imposibil.

Pe teren, doi adversari buni la dublu. În realitate, nici Jamie Murray nici Neal Skupski nu au avut niciun moment şanse reale. Spania s-a impus în tie break de fiecare dată, iar naţionala pregătită de Manolo Santana aşteaptă acum o finală spectaculoasă contra remarcabilei Canada, în direct la Telekom Sport. 

Afla mai multe despre: rafa nadalspaniacupa davis 2019 

viewscnt
Articole similare