Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | De ce "Motoreta" şi-a pierdut din turaţie la Reading. "Aveau alt mod de lucru, doar cu mingea. Cereau altceva decât ce eram eu obişnuit"

VIDEO | De ce "Motoreta" şi-a pierdut din turaţie la Reading. "Aveau alt mod de lucru, doar cu mingea. Cereau altceva decât ce eram eu obişnuit"

Fotbal

Comentarii

Fotbalistul român Adrian Popa a fost invitat special al emisiunii "Top Interviuri", moderate de Alexandru Săbău la Telekom Sport. Fostul jucător al celor de la FCSB a povestit de ce nu a reuşit să se impună în Anglia, la Reading.

Adi Popa face parte din echipa de excepţie pe care Laurenţiu Reghecampf a construit-o la FCSB, la jumătatea deceniului trecut. Au domninat cu autoritate competiţiile interne, iar în Europa erau un nume de temut.

La finalul acelui ciclu, cei mai importanţi jucători au luat drumul străinătăţii. A fost şi cazul lui Adrian Popa, care a vrut să vadă cum este fotbalul şi departe de casă.

S-a transferat la Reading, actuala formaţie a lui George Puşcaş, în iarna anului 2017. Englezii au plătit celor de la FCSB 600.000 de euro. Din păcate pentru fotbalistul român, începutul a fost unul bun, iar continuarea a fost doar un episod de care nu-şi aduce aminte cu prea mare plăcere.

"În acel an, am ratat la penalty-uri promovarea în play-off-ul Championship. Mentalitatea lor şi felul lor de a vedea fotbalul şi cum îl percep, şi cum respectă jucătorul, era difereţă destul de mare şi încă este şi liga a doua engleză şi fotbalul din prima ligă din România, este o diferenţă enormă.Pornind de la buget. Din ce ştiu, la vremea acea, se încasa 40 milioane de lire pe an la o echipă, ori aici se încasează pe 5 ani suma aceasta.

La Reading erau 16-17 internaţionali. Nivelul er mare. Gunter de la Ţara Galilor, MCleary, Jamaica, Piako la Finalnda, McSheary Irlanda, Quinn Irland, mulţi. Cam toţi erau internaţionali. Mi-a fost destul de greu pentru că aveau un alt mod de lucru, nu lucram niciodată fizic pe teren. Nu lucram parte fizică, totul era cu mingea, era un alt tip de antrenamente. Cereau altceva de la jucători pe postul meu decât ce jucam şi ce eram obişnuit să joc în România, iar adversarii erau pe măsură.

Şocat în sensul acela, că în trei ani cât am stat acolo în baza de pregătire, în hotel, în autocar nu s-a băut niciodată bere sau alcool. Deci nu s-a consumat, deşi, cum ai spus, sunt poveşti. Am stat un an. Am ratat promovarea în acea vară, am mai stat 6 luni. Nu am jucat foarte mult. Am început sezonul ca titular, am fost şi omul meciului cu Aston Villa, când am înscris un gol, în urma unei devieri. Perntru că unii spun ba e golul meu, ba e autogol. Am fost omul meciului în acea partidă. După ei au transferat două extreme şi eram 6 jucători pe două posturi. Şi nu am jucat foarte mult şi în iarna care a urmat am cerut să merg undeva să joc.

Nu eram foarte fericit că încasam un salariu foarte mare, dar nu jucam. Pentru că voiam să joc, eram şi în circuitul echipei naţionale. Avusesem un start bun la naţională cu domnul Daum, aveam două meciuri, două goluri cu Muntengru şi Armenia, voiam să joc, să rămân în circuitul echipei naţionale şi am cerut să merg împrumut undeva unde să evoluez mai mult", a declarat Popa, în cadrul emisiunii Top Interviuri, pentru Telekom Sport.

După doar un an, Adi Popa era împrumutat la Al Taawon în Arabia Saudită, timp de şase luni. La întoarcere, a început din nou bine, apoi s-a accidentat, iar schimbările din conducere l-au obligat din nou să plece de la Reading, tot împrumut , la Ludgoreţ Razgrad.

În vara lui 2019 se întorcea, din nou, la Reading, iar la doar o lună distanţă era împrumutat la FCSB. În această vară i-a expirat contractul cu Reading şi a semnat din postura de jucător liber de contract cu FC Voluntari.

  • 230 de meciuri 28 de goluri şi 48 de pase de gol are Popa pentru FCSB
  • 17 meciuri, 1 gol şi 2 pase de gol a avut fotbalistul pentru Reading.
  • 22 de selecţii şi 3 goluri are Popa pentru naţionala de seniori a României

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare