Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Denisa Dedu şi Laura Pristăviţa, optimiste înaintea partidei cu Suedia. "Trebuie să punem în valoare ce ştim”. Meciul este live pe Telekom Sport 1, astăzi, de la 13:30

VIDEO | Denisa Dedu şi Laura Pristăviţa, optimiste înaintea partidei cu Suedia. "Trebuie să punem în valoare ce ştim”. Meciul este live pe Telekom Sport 1, astăzi, de la 13:30

Handbal

Comentarii

Naţionala feminină de handbal a României va întâlni Suedia, marţi, de la ora 13.30, în cea de-a doua partidă a Grupei Principale ll din cadrul Campionatului Mondial din Japonia.

Denisa Dedu (25 de ani) a fost portarul care a dus greul naţionalei în partidele infernale cu Ungaria şi Rusia. Practic, a ţinut România în joc în momentele critice din aceste partide, câştigând disputa de la distanţă cu cealaltă portăriţă extrem de valoroasă din lot, Yulia Dumaska. Jucătoarea de la CSM Bucureşti a sintetizat parcursul "tricolorelor" de până acum, semnalând mai multe aspecte pozitive decât negative.
 
"La începutul competiţiei poate nu a fost cea mai bună evoluţie a noastră, cred că am avut multe urcuşuri şi coborâşuri pe durata campionatului, dar mă bucur că indiferent de ascensiunile acestea noi tot timpul am luptat şi am încercat să scoatem tot ce e mai bun şi să ieşim cu capul sus. Meciul cu Ungaria a fost destul de decisiv şi a avut o altă încărcătură dar la fiecare meci noi încercăm să scoatem tot ce e mai bun şi să câştigăm. Şi cu Rusia ne-am luptat. În minutul 40 noi am condus, nu e ca şi cum nu ne-a interesat meciul cu Rusia şi l-am tratat cu o anumită relaxare. Nu, la fel şi cu Ungaria, prima repriză nu a fost destul de bună dar a doua a fost în favoarea noastră. (Ce simte un portar atunci când înscrie din poartă în poartă?) Da, e un sentiment plăcut, noi nu prea avem şansa să înscriem şi noi un gol. Mai ales când ştii că poţi să ajuţi echipa şi în felul acesta. (În timpul meciului auzi încurajările din tribună?) Da, normal, mă bucur că la fiecare meci avem parte de susţinere şi de galerie şi cei din staff care stau în tribună şi normal că îi auzim şi ne ajută", s spus Dedu.
 
Braşoveanca vede un duel foarte interesant cu Suedia, marţi, o formaţie cu un spirit de luptă asemănător cu cel al României. Valoarea şi ambiţia a permis suedezelor să remonteze un deficit de nouă goluri contra Spaniei, şi să termine la egalitate, scor 28-28. Spania, o adversară care a spulberat România în primul meci de la Campionatul Mondial, scor 16-31.
 
"O să fie destul de interesant. Următoarele două meciuri pentru noi sunt foarte importante, şi Suedia ieri a reuşit să obţină un rezultat bun şi surprinzător ţinând cont că a fost condusă şi cu 9 goluri. Noi o să încercăm să pregătim meciul de mâine cât mai bine şi clar că îmi doresc să câştigăm. Doar că normal că nu o să fie uşor"
 
Interul dreapta Laura Pristăviţă (30 de ani) este una din surprizele plăcute din lotul lui Tomas Ryde, cu o evoluţie solidă, constantă. Decisivă a fost incursiunea sa din meciul cu Ungaria, de la ultima fază, când a obţinut 7 metri şi eliminare pentru adversară. Lovitură de la 7 metri transformată de Cristina Neagu, care a consemnat victoria. 
 
"(În timpul meciului se aud încurajările din tribună?) Se aud şi din tribună dar cel mai mult se aude de pe bancă sau din stânga sau din dreapta. Chiar dacă Japonia nu are fani chiar aşa gălăgioşi, eşti prea conectat la meci ca să auzi chiar tot ce se strigă din tribune. Auzim uneori însă nu cât ne-am dori. (Contează mult încurajările de pe bancă?) Contează foarte mult, e cumva o energie care vine spre tine atunci când eşti în teren şi de multe ori reuşesc să te ambiţioneze", a declarat Pristăviţa.
 
De asemenea, Laura Pristăviţa, soţia rugbistului internaţional român Constantin Pristăviţa, are încredere în colegele sale şi consideră că unitatea grupului poate fi decisivă împotriva Suediei.
 
"Sunt nişte meciuri importante pentru noi. Îţi spun cum îmi doresc să fie şi ceea ce îmi doresc e să reuşim să facem meciuri bune, să ieşim mulţumite de noi şi victorioase. Acest lucru ne-ar ajuta foarte mult să reuşim să mergem acasă mulţumite şi cu capul sus. (Într-un meci cu Suedia e un avantaj că Tomas e suedez?) Asta nu ştiu exact, mi-aş dori să fie aşa. Cred că cel mai mult contează în momentul în care intrăm pe teren să fim conectate cu adevărat la meci şi să reuşim să punem în valoare ceea ce ştim. Şi bineînţeles să jucăm ca şi o echipă unită. Cred că acest lucru ne-ar aduce victoria", a completat jucătoarea de la Gloria Bistriţa.
 
 
 
 
 

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare