Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Dominaţia Mercedes! Cum arată grila de start înaintea MP al Statelor Unite

VIDEO | Dominaţia Mercedes! Cum arată grila de start înaintea MP al Statelor Unite

Formula 1

Comentarii

Lewis Hamilton va pleca din pole position pe circuitul de la Austin, în a 18-a etapă a campionatului de F1. Britanicul este la al nouălea pole în acest sezon şi poate să îşi asigure titlul mondial încă de astăzi.

Dacă locurile de pe grila de start a Marelui Premiu al SUA se vor păstra şi la finalul cursei vom avea de astăzi un nou campion în Formula 1. De fapt, acelaşi ca şi anul trecut pentru că Lewis Hamilton ar putea să îşi asigure încă un an de supremaţie după etapa americană. Pilotul celor de la McLaren a obţinut cel mai bun timp în calificări şi va pleca primul pe grila de start.

Lângă el ar fi trebuit să fie Sebastian Vettel pentru că neamţul a fost în urma britanicului în ierarhia timpilor din cele trei sesiuni de calificări. Doar că pilotul celor de la Ferrari a fost penalizat pentru că a depăşit viteza într-o zonă cu steag roşu în antrenamentele libere de vineri şi astfel va pleca de pe poziţia a cincea lasându-i coechipierului său, Kimi Raikkonen, onoarea de a-l seconda pe Hamillton.

Un alt finlandez, Bottas, va fi al treilea la start în ordinea timpilor înregistraţi. Pentru Hamilton va fi suficientă o victorie diseară pentru ca sportivul de 33 de ani să câştige al cincilea titlu mondial. Distanţa dintre el şi Vettel în clasamentul general este de 67 de puncte. 

Afla mai multe despre: vettelhamiltonpole 

viewscnt
Articole similare