Experiențe împreună.
You are here:

VIDEO Dumanska, declaraţie superbă pentru România: ”Este o onoare imensă să reprezint tricolorul”

VIDEO Dumanska, declaraţie superbă pentru România: ”Este o onoare imensă să reprezint tricolorul”

Handbal

Comentarii

Naţionala de handbal feminin a României s-a reunit pentru două zile sub comanda lui Tomas Ryde, chiar dacă preliminariile pentru Campionatul European din 2020 vor începe de-abia la sfârşitul lunii septembrie. Prima adversară va fi Ucraina, prilej perfect pentru ca Dumanska să-şi declare încă o dată ataşamentul faţă de ţara noastră.

Meciul României cu Ucraina, care va avea loc pe 25 septembrie, în preliminariile pentru Campionatul European din 2020, va fi unul cu totul special pentru Iulia Dumanska. Născută în Ucraina, în urmă cu 23 de ani, Iulia a venit să joace în România în 2011, pe când era doar junioară. Doi ani mai târziu, avea să fie împrumutată la echipa mare a celor de la Neptun Constanţa. Din 2014 a ajuns să joace la Baia Mare, unde a început să impresioneze prin intervenţiile sale sigure din poartă. Iulia s-a îndrăgostit iremediabil de ţara noastră şi a primit cetăţenia română în 2016. În acelaşi an a debutat şi la echipa naţională a României. Au trecut trei ani de atunci, iar Dumanska se simte din ce în ce mai bine când apără poarta noastră. 

”Pentru mine, a fost, este şi va fi mereu o onoare să vin la echipa naţională şi mă bucur foarte mult că sunt aici. O să fie un meci interesant. Sunt foarte recunoscătoare ţării în care m-am născut, dar a fost decizia mea să plec de acolo şi să iau cetăţenia română şi acum cu siguranţă mă voi concentra 100% să apăr poarta cât se poate de bine. O să fie foarte emoţionant, dar asta este viaţa, acum sunt româncă şi mă bucur foarte mult că am această ocazie, să joc pentru România”, a declarat Dumanska înaintea meciului cu Ucraina. 

Naţionala României va juca în Grupa 7 a preliminariilor şi le va avea ca adversare pe Ucraina, Polonia şi Insulele Feroe. 

”Toate meciurile sunt grele, dar noi avem încredere în echipa noastră şi ne dorim să fim sănătoase şi să jucăm cât se poate de bine”, a mai spus Iulia Dumanska.

viewscnt
Articole similare