Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | E doxă la matematică şi face furori în proba de ciocan!

VIDEO | E doxă la matematică şi face furori în proba de ciocan!galerie foto

Atletism

Comentarii

Adela Stanciu, o puştoaică de 20 de ani, a renunţat la handbal şi la pasiunea pentru matematică şi îi face concurenţă Biancăi Ghelber în proba de aruncare a ciocanului.

Viitorul atletismului de la noi în proba de aruncare a ciocanului sună bine! Adela Stanciu face senzaţie în competiţii, iar la primul concurs la care a participat după Pandemie a aruncat ciocanul la o distanţa de 67,84 metri, fiind cel mai bun rezultat al carierei sale de până acum.

Povestea puştoaicei care îi face concurenţă Biancăi Ghelber, cea mai bună aruncătoare în proba de ciocan de la noi, a început în urmă cu 7 ani când nu avea nici o treabă cu sportul pe care acum îl practică la nivel de performanţă.

În 2013 am fost la Sala Lia Manoliu, trebuia să învăţ să alerg că alergam foarte prost şi m-a văzut fostul meu antrenor pe stadion şi mi-a spus că până în vară mă face campioană naţională la aruncarea ciocanului. Eu făceam handbal, eram pivot şi trebuia să învăţ să alerg pentru că alergam foarte, foarte prost”, a declarat Adela Stanciu, lider european la U23 în proba de aruncare a ciocanului.

Adela este bună nu doar la atletism şi ci la matematică, iar pasiunea pentru materia care le dă mari bătăi de cap tinerilor a moştenit-o de la mama sa. 

“Mama mea e profesoară de matematică şi încă de mică m-a pus să lucrez, să fac, să învăţ, să adun, să împart. Visul meu de când eram mică era să devin profesoară de matematică”, a completat Adela Stanciu.

Dă meditaţii elevilor din clasa a XII-a

În prezent, atleta este studentă în anul doi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, iar în primul an şi-a câştigat banii de buzunar predându-le unor fete din ultimul an de liceu materia la care ea e as.

A fost foarte greu să dau meditaţii la matematică pentru că fiind foarte apropiată de vârstă de fete, nu aveam autoritatea aceea dar m-am înţeles", a mai spus Adela.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare