Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Cât de aproape a fost Iosif Rotariu să ajungă la Dinamo: "Le-am spus celor de la Miliţie să îmi rezolve toate problemele" Cine l-a convins să aleagă Steaua

VIDEO EXCLUSIV | Cât de aproape a fost Iosif Rotariu să ajungă la Dinamo: "Le-am spus celor de la Miliţie să îmi rezolve toate problemele" Cine l-a convins să aleagă Steaua

Top Interviuri

Comentarii

Iosif Rotariu a povestit în exclusivitate la emisiunea Top Interviu cum a fost la un pas să ajungă în curea marii rivale, Dinamo. Fostul mijlocaşul a jucat pentru Steaua între 1986 şi 1990.

La 23 de ani, Rotariu retrograda cu Poli Timişoara în Divizia B. Şansa lui s-a numit atunci Liţă Dumitru. Primul telefon a venit însă din Ştefan cel Mare. 
 
"Am fost chemat la miliţia judeţului Timiş la domnul colonel Deieleanu că mă aşteaptă domnul general Ghenoiu. Venea la Timişoara să discute cu mine. A fost trimis de domnul Mircea Lucescu să discute cu mine dacă aş vrea să merg la Dinamo şi am zis că sunt de acord să merg la Dinamo. Voiam să fac pasul mai departe, eram tot în Liga 2, voiam să merg la o echipă mare tot din România şi am zis că sunt de acord. Le-am spus celor de la Timişoara la miliţie acolo să îmi rezolve toate problemele" îşi aduce aminte Iosif Rotariu. 
 
Rotariu nu a mai apucat să ajungă la Dinamo. A fost deturnat spre echipa care tocmai triumfase în Cupa Campionilor Europeni. 
 
"După două zile m-am trezit cu telefon la Poşta din centru, că era doar la Poştă, a venit doamna până acasă la maica mea şi i-a zis că îl cheama pe Iosif la telefon. Să vină repede la Poştă. M-am dus repede la Poştă şi la telefon era nea Liţă Dumitru. Te urci în tren, în maşină, ce ai, şi vii la Timişoara. L-am luat pe fratele meu, am avut tren cred că la 12 seara, era personal, am făcut vreo 5 ore până la Timişoara, dimineaţă am discutat cu nea Liţă Dumitru ”vezi că dimineaţă la prima oră ai avion, te duci la Bucureşti şi ai plecat la Steaua.” Nici nu am mai stat pe gânduri pentru că nea Liţă Dumitru mi-a fost şi antrenor şi omul care practic m-a ajutat cel mai mult în toată cariera mea de fotbalist. În 84 l-am avut antrenor, m-a pus căpitan de echipă, rămâneam ore întregi după antrenament să bat lovituri libere cu el, deci a ţinut la mine ca şi la copilul lui. Şi m-a recomandat la Steaua. L-am avut şi antrenor, l-am avut idol, el a fost totul pentru mine" adaugă fostul mare fotbalist. 
 
 

Afla mai multe despre: iosif rotariudinamosteauaion dumitru 

viewscnt
Articole similare