Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Cea mai bogată colecţie de tricouri se află la Iaşi: ”Baresi a fost musafirul meu!” Are chiar şi păr de la Pancu: ”Am cules când s-a tuns”

VIDEO EXCLUSIV | Cea mai bogată colecţie de tricouri se află la Iaşi: ”Baresi a fost musafirul meu!” Are chiar şi păr de la Pancu: ”Am cules când s-a tuns”

Special

Comentarii

La Iaşi se află cea mai bogată şi cea mai valoroasă colecţie de tricouri din România. Un pasionat a cheltuit sume impresionante, dar se poate mândri cu un adevărat muzeu.

Dan Cojocaru este un suporter ieşean care face colecţie de tricouri de fotbalişti. Are o colecţie de peste 6000 şi cu atât mai impresionant este faptul că toate au fost purtate de respectivii jucători.

”Această pasiune a început cred de la 4 ani şi jumătate - 5 ani. Fotbalul a fost şi e viaţa mea. De atunci am început să adun programe de meciuri, insigne, fanioane. Tricou cred că nu-mi aduc aminte. Cred că un tricou cu Dinamo a fost prima piesă din această colecţie, după care am început să achiziţionez restul colecţiei, ajungând azi la câteva mii de tricouri”

Campionul colecţiei este Adrian Mutu. Are 52 de tricouri purtate de ”Briliant” la toate echipele la care a jucat. Răducioiu, Hagi sau Gică Popescu sunt şi ei în top. Practic, poveştile carierelor lor sunt pe pereţii pub-ului deţinut de Dan Cojocaru: ”Hagi,  de la Barcelona, primul al lui Hagi de la Galata, în care a jucat acolo. Un tricou foarte rar de la naţionala României pe vremea comunismului, purtat de Hagi. Hagi, de la Brescia Calcio. Tricou de la naţionala României rar, purtat de Gheorghe Hagi. Tricou rar cu Hagi de la Real Madrid. Acel tricou de care v-am zis, Steaua Bucureşti, Ford, Gheorghe Hagi”.



Pe un piedestal special este urcat Daniel Pancu. Explicaţia este simplă. Este cel mai important fotbalist care provine din Iaşi: ”M-am gândit să-i fac aici un colţ mai special, unde să-şi petreacă bătrâneţile şi am expus aici pentru toţi suporterii care vor să vadă colecţia Pancu. Sunt tricouri de la Iaşi până la ultimul tricoul al lui de la Rapid, unde e şi acum, în Liga 4. Pot vedea tricouri de la Beşiktaş, Terek, FC Vaslui, Bursaspor, naţionala României, tricoul 1, când a fost ”pantera” apoi următorul an a jucat cu ”1” [...] Chiar şi bucăţi din păr am cules de la tuns, când Pancu s-a tuns”

Dan Cojocaru a trecut de mult graniţele României. Pentru tricourile marilor fotbalişti ai lumii a plătit între 100 şi câteva mii de euro: ”Regele fotbalului mondial, două tricouri, Diego Armando. Unul de la Napoli, unul de la naţionala Argentinei, purtate de Diego Armando. Iar aici, tricoul semnat al regelui fotbalului mondial. Tricoul lui Marco van Basten. Înainte de '88, când Olanda a devenit campioana european. Tricoul lui Romario de la Barcelona, unul din cele mai importante vârfuri din istoria catalană. Franco Baresi, simbolul lui Milan, semnate şi autentificate la mine în pub. Baresi a fost musafirul meu în 4-5 rânduri”.

Colecţia este inestimabilă dintr-un singur motiv. Proprietarul ei nici nu concepe să o vândă. Ambiţia sa este să o transforme într-un adevărat muzeu.

Afla mai multe despre: dan cojocarutricouricolectieiasi 

viewscnt
Articole similare