Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Istvan Kovacs despre debutul în Liga Campionilor şi derby-ul Dinamo - FCSB. Ganea, Alexa şi Rădoi i-au marcat cariera

VIDEO EXCLUSIV | Istvan Kovacs despre debutul în Liga Campionilor şi derby-ul Dinamo - FCSB. Ganea, Alexa şi Rădoi i-au marcat cariera

Special

Comentarii

Istvan Kovacs a debutat în Liga Campionilor, în această săptămână, la meciul Valencia - Young Boys Berna, iar la finalul ei va arbitra pentru a patra oară "eternul derby", dintre Dinamo şi FCSB. "Fluieraşul" vorbeşte, în exclusivitate pentru Telekom Sport, despre momentul mult aşteptat, începuturile sale în arbitraj, derby-ul României şi ce a învăţat de la durii Ionel Ganea şi Dan Alexa.

A terminat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Arad şi chiar a profesat în domeniu, dar chemarea a fost alta, iar în această săptămână şi-a împlinit visul. Sau cel puţin unul dintre ele, pentru că Istvan Kovacs ţinteşte şi mai sus. Vrea să arbitreze la un turneu final, european sau mondial. 

"Am aşteptat această clipă, acest moment, de 19 ani, de când m-am apucat de arbitraj. A fost un sentiment foarte plăcut şi m-am bucurat enorm", a spus arbitrul din Carei despre debutul său în cea mai importantă competiţie intercluburi. Chiar dacă meciul i-a pus ceva probleme, arbitrul susţine că a primit un "feedback pozitiv" din partea observatorului şi aşteaptă să fie numit şi la alte partide din Liga Campionilor: "Am mai fost la meciuri în care necesita doar 10-15 intervenţii în 90 de minute. La meciul meu au fost 39, 8 galbene şi un roşu"

Întrebat despre cei mai dificili jucători pe care i-a arbitrat, la nivel internaţional, răspunsul lui Kovacs a fost unul clar: "Jucătorii latini. Latinii pun mai mare presiune. Italienii, spaniolii". Cât despre cei din Liga 1, susţine că a avut cel mai mult de învăţat de la durii Ionel Ganea şi Dan Alexa, dar şi de la Mirel Rădoi: "Am avut mulţi jucători cu problemă, de care îmi amintesc cu plăcere, pentru că m-au ajutat ca să mă dezvolt mai bine. Gen Ionel Ganea, Dan Alexa când era jucător activ el punea probleme. Mirel Rădoi era foarte respectuos. Era un lider adevărat şi când spunea ceva pe teren jucătorii îl ascultau. Dacă voia să îţi creeze probleme, putea să îţi pună fără probleme".

Duminică, de la ora 21:00, în direct pe Telekom Sport 1, Istvan Kovacs va arbitra pentru a patra oară derby-ul dintre Dinamo şi FCSB. În partidele precedente s-a impus FCSB, iar o dată, în Cupa României, a câştigat Dinamo. Totodată, pentru Kovacs, va fi al 233-lea meci arbitrat în Liga 1. 

"Mi-aduc aminte cu mare plăcere de primul joc, pentru că am simţit adrenalina aia care rar se simte la un joc. Este într-adevăr un meci special. Se spune că dacă nu ai arbitrat un Dinamo - Steaua sau un Steaua - Dinamo, înseamnă că n-ai fost arbitru. Este o onoare întotdeauna când sunt delegat. Pregătindu-ne, foarte puţine lucruri pot să ne surprindă. Doar dacă este o poziţionare greşită, doar dacă suntem mascaţi, sau se întâmplă ceva neprevăzut, doar atunci pot interveni greşeli. Important după un asemenea joc să ieşi de pe terenul de joc şi lumea să nu vorbească despre tine. Asta este cea mai mare laudă la adresa unui arbitru"

Afla mai multe despre: istvan kovacsliga campionilordinamo steauaderbyarbitruinterviu 

viewscnt
Articole similare