Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO EXCLUSIV | Mihai Stoichiţă, sfat preţios pentru tehnicienii din noul val: "Nu şcoala de antrenori te face antrenor!"

VIDEO EXCLUSIV | Mihai Stoichiţă, sfat preţios pentru tehnicienii din noul val: "Nu şcoala de antrenori te face antrenor!"

Fotbal intern

Comentarii

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, consideră că pentru un antrenor este esenţială exeperienţa acumulată de-a lungul carierei de fotbalist. El a explicat, totodată, cum s-a apucat de această meserie.

"Am avut un mare antrenor la Progresul, după părerea mea, un mare antrenor, Paul Popescu se numeşte, a fost un antrenor tradiţional pentru Divizia B, la Metalul Bucureşti, dar şi în Divizia A, la Universitatea Cluj, la FC Braşov, la Baia Mare. Mi se pare că el a fost antrenor când a jucat Baia Mare cu Real Madrid în cupele europene, la un moment dat. Am avut norocul să-l am la Progresul şi care m-a făcut, împreună cu ceilalţi, pentru că trebuie să-i pomenesc şi pe ceilalţi, foarte mulţi antrenori am avut de-a lungul vremii. În ultima parte a activităţii mele de fotbalist am avut şansa să-l am pe acest om. A adus în România foarte multe lucruri care le-a învăţat de la Ajax.

Nu şcoala de antrenor te face antrenor, ci experienţa de fotbalist, pasiunea pe care o ai pentru meseria asta, modul în care te-ai comportat atât timp cât ai fost fotbalist. De exemplu, eu scriam după fiecare antrenament ce făcea fiecare antrenor. Le am acasă, caieţel", a spus Mihai Stoichiţă, la Telekom Sport, în cadrul emisiunii Top Interviuri.

 

Afla mai multe despre: stoichitaantrenorattop interviuri 

viewscnt
Articole similare