Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FABULOS! Tenis în lumea a treia. Fostul antrenor al Simonei Halep, poveşti incredibile din Kenya: "Dacă nu eşti omorât ..."

VIDEO | FABULOS! Tenis în lumea a treia. Fostul antrenor al Simonei Halep, poveşti incredibile din Kenya: "Dacă nu eşti omorât ..."

Tenis

Comentarii

Fostul antrenor al Simonei Halep a trăit aventuri greu de imaginat la un turneu desfăşurat în Kenya, la Nairobi.

La finalul anului trecut, Firicel Tomai, considerat unul dintre cei mai buni antrenori de tenis din România, ocupându-se de pregătirea şi formarea ca sportivă a Simonei Halep, timp de aproape şase ani, a trăit în Kenya, la Nairobi, o experienţă pe care cu greu o va putea uita. Totul a plecat de la participarea la un turneu de tenis, cu unul dintre elevii săi.

Despre această deplasare în Kenya, Firicel Tomai a povestit în exclusivitate pentru telekomsport.ro: "Pentru că ITF-ul vrea să dezvolte foarte mult tenisul în zona africană a creat aceste turnee, care, chiar dacă nu sunt pe bani, e important că acolo vin unii dintre cei mai talentatţi jucători în vârstă de 17-18 ani. Pentru cine ajunge acolo este o adevărată experienţă de viaţă.

Chiar dacă eu şi elevul meu am fost cazaţi într-un resort foarte bine păzit în incinta căruia aveam condiţii bune, în afara resortului, nimeni nu se încumeta să iasă după ora 18:00. Atacurile acolo sunt la ordinea zilei. Deşi nu eşti omorât, rişti să te întorci dezbrăcat la propriu. Am ieşit o singura dată la un mall, undeva în jurul orei zece dimineaţa. Evident, însoţiţi de cineva.

La 30-40 de kilometri de Nairobi, era un risc foarte mare să te deplasezi din cauza ţânţarilor, purtători de malarie. Viaţa unui kenian din afara oraşului nu este deloc una bună. Salariul lunar este de 3 dolari. Am aflat că motociclistul care face parte din coloana oficială a şefului statului câştigă undeva la 200 de dolari. Îmi aduc aminte că într-o zi am ieşit în faţa resortului şi am cumpărat câţiva porumbi fierţi. Am plătit pe toţi echivalentul unui leu la noi".

Terenuri trasate cu roaba

Terenurile pe care s-a desfăşurat competiţia erau cât se poate de rudimentare: "Liniile albe erau trasate cu var care era transportat cu o roabă. Îngrijitorii turneului măsurau suprafaţa de joc ajutându-se de o sfoară (n.r. VEZI VIDEO). Copiii care jucau tenis acolo aveau adidaşii rupţi, iar mingiile erau de culoare gri, din cauza mizeriei de pe ele. Dar trebuie să spun că oamenii îşi dădeau tot interesul pentru ca lucrurile să decurgă cât se poate de normal.Am întâlnit oameni extraordinari care ar fi făcut orice pentru a te putea ajuta".

Afla mai multe despre: simona haleptenisfiricel tomai 

viewscnt
Articole similare