Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | FC Voluntari - Academica Clinceni 3-0. Liga 1 a revenit cu un meci de toată frumuseţea. Echipa lui Teja câştigă şi respiră în lupta pentru evitarea retrogradării

VIDEO | FC Voluntari - Academica Clinceni 3-0. Liga 1 a revenit cu un meci de toată frumuseţea. Echipa lui Teja câştigă şi respiră în lupta pentru evitarea retrogradării

Superliga

Comentarii

FC Voluntari a învins, sâmbătă, scor 3-0, Academica Clinceni în meciul care a marcat revenirea Ligii 1.

Echipa antrenată de Mihai Teja s-a impus prin golurile lui Simonovski, Tudorie şi autogolul lui Miguel Santos, succes în urma căruia FC Voluntari a ieşit temporar din zona retrogradării. Ilfovenii sunt acum pe prima poziţie aflată deasupra zonei roşii, cu 15 puncte, la egalitate însă cu Poli Iaşi, ocupanta locului de baraj, şi la doar un punct avans de ultimele două, Chindia şi Clinceni.

VIDEO FC Voluntari - Academica Clinceni 3-0 (Simonovski 21, M. Santos 27-autogol, Tudorie 76)

Eliminat: A. Vlad 84

Echipele de start

FC Voluntari: Cojocaru - Struna, Paşcanu, Fl. Achim, N. Vlad - Căpăţînă, De Lucas, I. Gheorghe - Sanoh, Simonovski, Măţan

Rezerve: Rîmniceanu - Balaur, Belu, Gorobsov, Eric, Morar, Ţîră, Tudorie, D. Benzar
Antrenor: Mihai Teja

Academica Clinceni: Santos - G. Matei, Bejan, Patriche, Dobrescu - Cebotaru, Şut, Albu - Merloi, Vojtus, Buziuc
Rezerve: Vâlceanu, Fl. Achim, Munoz, Markovic, Kontoes, Ventura, R. Ion, Moussa, B. Ilie
Antrenor: Ilie Poenaru


Final.

Min. 84: Alexandru Vlad este eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Min. 76: GOOOL FC Voluntari. Tudorie duce scorul la 3-0, după ce îl execută elegant pe Miguel Santos, din interiorul careului.

Min. 66: Dobrescu prinde un şut bun din marginea careului şi reuşeşte să îl învingă pe Cojocaru, dar golul oaspeţilor este anulat pentru un ofsaid la Moussa, aflat pe traiectoria mingii. Totuşi, reluările au arătat că decizia brigăzii de arbitri a fost eronată.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Pauză: Voluntari - Clinceni 2-0

Min. 33: Sanoh, aproape de 3-0, însă de această dată Miguel Santos reuşeşte să intervină.

Min. 27: GOOL FC Voluntari! Ilfovenii se desprind la 2-0, prin autogolul portarului Miguel Santos, care a avut ghinion. Mingea trimisă de Struna a lovit bara, apoi l-a lovit în spate pe goalkeeper-ul Clinceniului şi a intrat în poartă.

Min. 21: GOOL FC Voluntari! Macedoneanul Simonovski deschide scorul cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Măţan, din flancul stâng.

Min. 20: Ocazie uriaşă pentru Clinceni. Buziuc intră în centru şi şutaeză la colţul scurt, dar Cojocaru reuşeşte să intervină.

Min. 1: A început partida de la Voluntari.


Partida va reprezenta un duel foarte interesant între doi dintre cei mai promiţători tineri tehnicieni din Liga 1: Ilie Peonaru (43 de ani) şi Mihai Teja (41 de ani).

Din playout s-au jucat până acum două etape, iar FC Voluntari nu a pierdut niciun meci. Trupa lui Teja are două remize, în timp ce Academica a câştigat un meci şi l-a pierdut pe celălalt.

Formaţia din Clinceni ocupă locul 6 în playout cu 14 puncte, în timp ce FC Voluntari este ultima, cu 12 puncte. În acest moment al sezonului, Clinceniul este pe loc de baraj (pe care l-ar da cu locul 3 din Liga 2), iar FC Voluntari este virtual retrogradată. Sigur, fiind vorba abia de începutul playout-ului, datele se pot schimba.

La finalul sezonului regular, Academica acumula 22 de puncte, obţinând patru victorii în cele 26 de meciuri disputate. FC Voluntari, în ciuda celor cinci victorii obţinute în 26 de runde, era ultima, cu 20 de puncte.  În prima parte a stagiunii, fiecare dintre cele două s-a impus pe terenul celeilalte cu 2-1. Gazdele au un singur eşec în 2020, 1-2 acasă cu FCSB, renăscând sub comanda lui Mihai Teja, venit în iarnă.

Pe de altă parte, formaţia lui Poenaru nu a pierdut niciuna din ultimele trei deplasări, şi toate au fost meciuri dificile. Academica a remizat cu FCSB şi Viitorul şi a câştigat pe terenul lui Dinamo.

LIVE VIDEO FC Voluntari - Academica Clinceni, sâmbătă, de la ora 17:00, Telekom Sport 1

”Este un meci foarte important pentru noi în economia clasamentului, întâlnim o echipă bună, mobilă, foarte bine organizată pe faza de atac. Înainte să se întrerupă campionatul, eram într-o formă foarte bună şi prestam un joc foarte bun. Oricare dintre noi va pierde se crează o presiune foarte mare. Voluntariul au o presiune mult mai amre decât noi în acest moment pentru că îşi doresc foarte mult să iasă din acea zonă. E clar că acest meci se va juca la victorie pentru că ambele echipe îşi doresc să câştige” a declarat Ilie Poenaru, înainte de acest duel.

”Deocamdată suntem tot pe ultimul loc şi sper ca după meciul de mâine să urcăm în clasament. Am avut o lună la dispoziţie, am încercat să facem tot ceea ce putem în limitele regulamentului” a explicat şi Mihai Teja, tehnicianul de la FC Voluntari.

Derby-ul ilfovean pentru salvarea din Liga 1 se vede în direct la Telekom Sport 1, sâmbătă, de la ora 17:00.

Afla mai multe despre: fc voluntariacademica clinceniilie poenarumihai teja 

viewscnt
Articole similare