Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Filmările scandalului dintre poliţişti şi tatăl Cătălinei Ponor! Ce a declarat avocatul lui Florin Bărbăscu

VIDEO | Filmările scandalului dintre poliţişti şi tatăl Cătălinei Ponor! Ce a declarat avocatul lui Florin Bărbăscu

Diverse

Comentarii

Scandalul dintre poliţie şi Florin Bărbăscu a luat o nouă întorsătură. Telekom Sport a obţinut înregistrările de pe camerele de supraveghere, cu incidentul.

În data de 6 martie, un nou scandal a izbucnit în România, după ce Florin Bărbăscu, tatăl vitreg al Cătălinei Ponor, a fost acuzat că ar fi agresat doi agenţi ai poliţiei locale. Iniţial, ştirea prezentată a fost că rugbistul a intrat pe o stradă destinată riveranilor, unde are o sală de fitness. Poliţia l-a oprit, spunându-i că nu îi este permis accesul, iar acesta a încercat să demonstreze că este administratorul sălii. Apoi a urmat o neînţelegere, iar o altercaţie între Bărbăscu şi poliţişti ar fi început.

Un dosar penal i s-a deschis fostului cadru militar, pentru ultraj.

Despre acuzat s-a declarat că a refuzat să se legitimeze şi că i-ar fi lovit pe agenţi cu pumnii.

În urma evenimentelor întâmplate, avocatul fostului cadru militar a oferit o declaraţie, pentru a explica punctul de vedere al clientului său.

”Pentru lămurirea situaţiei de fapt, în cele ce urmează, va comunicăm situaţia de fapt în opinia clientului nostru dl. Bărbăscu Florin.

Între dl. Barbascu Florin şi Poliţia Locală Constanţa au existat 3 contacte

1. Un prim contact a avut loc la momentul în care dl. B[rbascu a intrat pe stradă cu indicatorul rutier “accesul interzis cu excepţia riveranilor. Dl. Bărbăscu a fost oprit de agenţii de poliţie locală care sunt părţi vătămate în cauza şi i s-a solicitat să prezinte documentul de identitate.

Dl. Bărbăscu s-a conformat şi le-a înmânat celor doi documentul de identitate. Agenţii de poliţie locală i-au returnat buletinul şi i-au precizat că nu are voie să între pe stradă deoarece are domiciliul în afară arealului riveran.

Dl. Bărbăscu le-a menţionat agenţilor faptul că în datele de 18.02 şi 19.02 a fost anterior legitimat de alte echipaje ale poliţiei locale care, văzând faptul că dumnealui este administratorul societăţii care operează sala de fitness i-au comunicat faptul că atât dumnealui cât şi angajaţii societăţii au dreptul potrivit OUG 195/2002 în calitate de riverani să pătrundă pe arteră respectivă.

Agenţii de poliţie locală din dată de 06.03.2021 au refuzat să vadă pe telefonul mobil decizia potrivit cu care Dl. Bărbăscu are calitatea de administrator. În timpul discuţiei cei doi agenţi i-au indicat dlui Bărbăscu să mute autoturismul întrucât blochează intersecţia.

Dl. Bărbăscu a condus până în faţă sălii de fitness circa 50 metri pentru a întoarce, însă la prima manevră a constatat că este blocat de maşînă poliţiei locale.

2. Al doilea contact cu cei doi agenţi a avut loc după ce dl Bărbăscu a coborât din autoturism şi a încercat din nou să le prezinte celor doi pe telefonul mobil documentul din care rezultă calitatea să de administrator.

Astfel, după cum rezultă din imaginile camerelor de supraveghere, dl. Bărbascu avea în mâna telefonul mobil, avea o atitudine relaxată, lipsită de orice urmă de agresivitate.

Agenţii de poliţie locală au refuzat din nou să vadă documentul privind calitatea de administrator.

În momentul în care dl. Bărbăscu i-a invitat pe cei doi agenţi în sala de fitness pentru a le arată originalul documentului, fără niciun fel de avertisment, cei doi au folosit forţa, în mod nejustificat, excesiv, cu depăşirea atribuţiilor prevăzute de legea de organizare a poliţiei locale.

Dl. Bărbascu nu a acţionat decât în sensul de a fugi, de a scapă din prinsoarea celor doi, încercând să se refugieze, de frică, în sala de fitness. Dl. Bărbascu nu a lovit nciunul din agenţii de poliţie locală.

Dl. Bărbăscu a încercat să evite o agresiune nelegală, să fugă din faţă unui abuz fizic, din faţă unei violente exercitată asupra aă aşa cum rezultă şi din imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale sălii, care cu bună credinţă au fost puse la dispoziţia anchetatorilor.

Ulterior momentului agresiunii din partea agenţilor locali, aceştia s-au retras în afară sălii de fitness şi au chemat alte echipaje ale poliţiei locale deşi potrivit atribuţiilor acestora aveau din punctul nostru de vedere obligaţia de a contacta Poliţia Naţională.

3. După aproximativ 10 minute, timp în care dl. Bărbăscu a aşteptat calm în recepţia sălii de fitness, în sala de fitness, spaţiu privat neaccesibil publicului, au pătruns aproximativ 10 agenţi de poliţie locală care, în prezenţa avocatului, au procedat la incatusarea dlui Bărbascu în ciuda opoziţiei şi avertismentelor subsemnatului în sensul că aceştia comit o infracţiune.

Precizarea verbală a agenţilor de poliţie, justificarea pentru încătuşare a fost aceea că dl. Bărbascu a refuzat legitimarea.

Deşi li s-a precizat expres funcţionarilor publici de la poliţia locală că nu se refuză în niciun fel legitimarea iar dl. Bărbăscu avea o atitudine calmă, aceştia au înţeles să continue acţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal în opinia noastră, conducandu-l pe dl. Bărbăscu la Secţia 4 Poliţie Constanţa.

La sosirea la secţia 4 Poliţie Constanţa, agentul de serviciu de la Poliţia Naţională a solicitat funcţionarilor publici ai poliţiei locale să îl descătuşeze pe dl. Bărbăscu şi, abia la acel moment, a încetat infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal asupra acestuia.

Pentru aceste aspecte Dl. Bărbăscu va formula împotriva tuturor funcţionarilor publici prezenţi plângere penală.

Avem încrederea că atât ancheta care îl vizează pe dl. Bărbascu cât şi ancheta ce se va realiza în urmă plângerii penale formulate de acesta, vor aduce lumina cu privire la abuzul la care dl. Bărbascu va fi supus.

Prezentele informaţii nu reprezintă date din anchetă în desfăşurare şi reprezintă punctul de vedere al apărării.

Avocat Emil-Mihail Trentea Tatu”

O anchetă este în desfăşurare, pentru a stabili exact ce s-a întâmplat în situaţia aceasta, iar filmările evenimentelor vor fi mai mult decât de folos organelor de lege, pentru a stabili a cui este vina.

 

 

 

 

 

Afla mai multe despre: tatacătălina ponorpoliţia românăscandal 

viewscnt
Articole similare