Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Gazonul de pe Naţional Arena a fost schimbat în doar 5 zile şi arată impecabil. Gabriela Firea: ”Se poate juca orice meci”

VIDEO | Gazonul de pe Naţional Arena a fost schimbat în doar 5 zile şi arată impecabil. Gabriela Firea: ”Se poate juca orice meci”

Special

Comentarii

Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, a vizitat astăzi Arena Naţională, acolo unde suprafaţa de joc a fost din nou schimbată.

Concertul pe care Metallica l-a susţinut pe National Arena a afectat grav suprafaţa de joc, astfel că a fost nevoie de schimbarea gazonului. Este motivul pentru care FCSB şi-a jucat meciurile fie la Giurgiu (cele din Europa League), fie la Piteşti (în campionat). Însă cel mai mare stadion al ţării are acum o nouă suprafaţă de joc, care a fost montată în 5 zile şi a costat aproximativ 240.000 de euro.

Este însă pentru a zecea oară când gazonul este schimbat, în cei opt ani de când a fost inaugurată arena. Gabriela Firea scoate totuşi în evidenţă că ultima oară când a fost înlocuit a fost în urmă cu doi ani.

”Le dorim şi noi fotbaliştilor noştri mult succes şi îi susţinem din toată inima. Aşa cum ştiţi, după concertul Metallica, gazonul a fost afectat, dar am promis, am garantat că acesta va fi înlocuit şi va fi într-o stare foarte  bună, într-o stare optimă cu câteva zile înainte de meciul care este foarte important pentru calificarea la EURO 2020. Gazonul a fost montat în cinci zile, la două zile după montaj se poate juca orice meci, nu există niciun risc aşa cum. Din nefericire, au existat voci care au afirmat că sunt prea puţine zile de la finalizarea montajului noului gazon.



Este o tehnologie nouă şi un gazon de foarte bună calitate, prin urmare nu vom avea surprize ca jucătorii să fie încurcaţi pe teren de gazonul care aşa cum s-a văzut în alte meciuri s-a desprins. Acest gazon este schimbat după doi ani, aşa cum ştiţi ultima schimbare a avut loc în august 2017, în premieră Primăria Capitalei a organizat o licitaţie internaţională deschisă. Avem un contract cadru pe o perioadă de patru ani în valoare de aproximativ patru milioane de euro. Acest gazon, incluzând aici atât achiziţia, transportul şi montajul, a costat în jur de 230-240.000 de euro, este suma standard pentru întreaga Europă.

Prioritate au competiţiile sportive, sub nicio formă nu dorim să le punem în pericol. (Cât încasează Primăria pentru un concert?) Depinde de la caz la caz. Dacă este un concert umanitar, arena este oferită gratuit, dacă este un concert cu vânzare de bilete la care noi suntem parteneri, atunci se stabileşte o reducere procentuală iar dacă nu suntem parteneri, cum a fost în cazul trupei Metallica, 28.000 de euro”, a declarat Gabriela Firea.

Afla mai multe despre: gabi firea 

viewscnt
Articole similare