Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | Gino Iorgulescu pune presiune pe FRF! "Doar aşa putem implementa VAR!" De ce se teme şeful LPF

VIDEO | Gino Iorgulescu pune presiune pe FRF! "Doar aşa putem implementa VAR!" De ce se teme şeful LPF

Superliga

Comentarii

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a vorbit într-o conferinţă de presă despre implementea sistemului de arbitraj video în Liga 1, precizând că liga e pregătită să introducă VAR din play-off, dar că e nevoie ca şi arbitrii, aflaţi sub tutela FRF, să fie specializaţi în acest sens.

Procesul de pregătire durează 6 luni, iar Gino Iorgulescu transmite un mesaj ferm către FRF în acest sens.

  • În acest moment, Ovidiu Haţegan şi Istvan Kovacs sunt singurii "centrali" din România cu certificare VAR. Aceştia pot conduce şi au făcut-o deja meciuri cu sistemul video assistant referee.

"Dacă ne întârzie federaţia cu specializarea arbitrilor, atunci nu vom putea implementa (n.r. sistemul VAR) în play-off.

Toţi arbitri sunt coordonaţi de FRF, de CCA şi trebuie să îi trimită la specializare, pentru că altfel nu putem implementa. Bineînţeles că pe cheltuiala lor. Dacă era la noi CCA, plăteam noi, dar dacă nu e la noi, trebuie să plătească federaţia.

A anunţat federaţia, dar arbitrii sunt specializaţi? Eu cred că nu sunt pregătiţi. Drept dovadă, am avut arbitri la nivel internaţional care nu au putut arbitra în Champions League.

Probabil că s-au dus ei (n.r. Haţegan şi Kovacs, care au arbitrat meciuri cu VAR), pe cont propriu, sau au făcut un aranjament cu UEFA sau cu FIFA, pentru că erau arbitri internaţionali. Dar ceilalţi din campionatul intern? Nu cred că sunt specializaţi încă
", a declarat Gino Iorgulescu într-o conferinţă de presă.


 

Afla mai multe despre: gino iorgulescuvarlpf 

viewscnt
Articole similare