Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

VIDEO | "Hai să plecăm, n-avem nicio şansă!" Dezvăluirea lui Maftei: momentul care i-a schimbat viaţa

VIDEO | "Hai să plecăm, n-avem nicio şansă!" Dezvăluirea lui Maftei: momentul care i-a schimbat viaţa

Top Story

Comentarii

Vasile Maftei a vorbit pentru Telekom Sport în cadrul rubricii TOP INTERVIURI despre întreaga sa carieră şi a rememorat un moment petrecut în momentul în care făcea primii paşi în fotbal şi care i-ar fi putut schimba decisiv drumul în carieră.

Maftei a aflat de o selecţie ţinută la Piteşti şi a decis să plece de la Fălticeni singur, alături de Ciprian Tănasă, pentru a participa la trial. Ajunşi la faţa locului, cei doi au realizat că erau singurii puşti prezenţi acolo fără să aibă alături părinţii sau bunicii şi au fost convinşi că şansele lor să reuşească sunt minime.

Tănasă a vrut să plece, însă a fost convins de Maftei să rămână şi ambii au fost admişi. Paradoxal, Maftei nu a mai apucat să debuteze pentru FC Argeş, însă Tănasă a devenit unul dintre cei mai importanţi jucători ai piteştenilor la începutul anilor 2000 şi a petrecut aproape opt ani în tricoul violet.

"S-a făcut reclamă la televizor că o să fie o selecţie pentru grupa 81 şi 82. Din toată ţara. Şumi (n.r. Constantin Schumacher) juca la FC Argeş în momentul ăla, am luat legătura cu el pentru că toată selecţia s-a ţinut la Piteşti. El avea o relaţie foarte bună. Şi ne-a spus haideţi la selecţie, că nu e niciun fel de problemă.



Îmi aduc aminte că am ajuns la Sala Sporturilor la Piteşti şi eram cu Ciprian Tănasă şi noi singuri, pe acolo. Am schimbat trenul la Bucureşti, am luat personalul de Piteşti, am făcut vreo 3 ore de la Bucureşti.

Am ajuns la Piteşti la sală, toţi copiii cu părinţi, cu bunici. Noi, singuri. Ciprian zice hai să plecăm, şi aşa nu avem nicio şansă. Zic dacă tot am ajuns aici, hai să rămânem. Poate, poate. Şi la prima selecţie îmi aduc aminte că făceam un joc 4 la 4.

Au mai ajuns Marius Bilaşco, Raţ, Ciprian Tănase, Stelian Stancu, Daniel Stana, eu.

Stăteam la cămin. Câţi în cameră? 6. Mai venea şi câte un şobolan, mai prindeam câte un şoricel în cameră. Era trezirea la ora 7, eram la un internat normal. Stăteau şi alţi elevi, dar noi separat. Ne-au antrenat Mihai Georgescu şi cu nea Gicu Dobrin.

Ne trezeau la ora 7, ne spălam, mergeam la masă până la ora 8. La şcoală de la 8 la 14. Mai chiuleam, mai făceam noi câte una. La ora 14:30 masa, ne mai odihneam şi iarna trebuia să te antrenezi mai repede, terminai la ora 15.

La 18:30-19:00 aveam meditaţii. Ne duceam într-o clasă şi ne făceam temele sau mai venea un profesor de engleză. După care mergeam la masă, se făcea 21:00, la ora 23:00 stingerea.

Ne mai prindea nea Mihai Georgescu prin camere, când mai chiuleam şi veneau controale. Mi-aduc aminte, l-a luat pe Raţ la nişte palme, a ieşit Raţ din birou. 'Ce ţi-a făcut?' Nimic. Şi era roşu tot
.

Mi-aduc aminte, unde ne antrenam noi, la vreo două terenuri se antrena şi echipa mare a lui FC Argeş. Cu Schumacher, Jean Barbu, Vintilă, Vali Năstase, când îi vedeam, tremuram. A fost în perioada când au jucat ei cu Celta Vigo.

Am câştigat campionatul naţional, cam cum câştigă Viitorul acum
", a declarat Maftei în TOP INTERVIUL acordat Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mafteirattanasatop interviuri 

viewscnt
Articole similare